• Načítám...
>

V Krymské proběhl další ročník pouličního festivalu

  • 26. května 2024,
  • 16:26,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

V Krymské ulici v městské části Praha 10 proběhl další ročník oblíbeného pouličního festivalu s názvem Korso Krymská. Jde o legendární festival, kde se potkávají jak místní, tak lidé z okolí, ale i cizinci a lidé nejrůznějších kultur. Tomu odpovídá i program. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou gastronomii z různých zemí, bohatý hudební doprovod, program pro děti a přehlídku nejrůznějších stánků s produkty. Podporovatelem této akce je už tradičně městská část Praha 10.

Reklama

Krymská ulice hostila další ročník legendárního pouličního festivalu Korso Krymská, který znovu podpořila městská část Praha 10.

"Korso Krymská, to už je pojem, je to pojem v rámci celé Prahy a já mám radost, že ta akce vydržela, že přežila to těžké období covidu a i díky tomu, že už dva roky podporuje městská část Praha 10 tuto akci a řekl bych, že je z toho taková pýcha kulturních akcí Prahy 10 v tom jarním období," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Zároveň jde o sousedské setkávání, kam ale rádi zavítají i cizinci a právě díky míšení nejrůznějších národností a kultur má tato akce pestrost a jedinečnou atmosféru.

"Dnes je to ohromná akce, kde vstupují všechny podniky, dnes je to zhruba 40 podniků ze širokého i blízkého okolí, restaurace, bary, kavárny, jsou tady i různé atrakce," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Z festivalu se tak stala zábava pro celou rodinu, protože tam nechyběl ani program pro děti. Na organizování se podílel Michal Řepka, známý především co by DJ Mike Trafik.

"Jsou tady dětská divadla, jsou tady aktivity pro rodiče s dětmi, je tady bleší trh, každý může přijít něco dělat, jakýmkoli způsobem se realizovat venku a je to naprosté unikum v rámci České republiky, nic takového takto dlouho nikde nikdo neprovozuje," řekl Michal Řepka - organizátor festivalu.

Organizátoři se stále snaží rozvíjet potenciál, který ulice Krymská nabízí. 

"To, kam bychom to chtěli jednou dotáhnout, je, jak je ta ulice úzká a je tady absence letních zahrádek v létě, kdy je tady polovina aut, tak jednáme o tom, že by se daly některé prázdné parkovací plochy využít pro nějaké předzahrádky v nějakém režimu," řekl Michal Řepka - organizátor festivalu.

Městská část akci podporuje zejména finančně v řádu desítek tisíc korun, kdy poskytuje granty na spolupořádání a napomáhá i pořadatelům se součinností, se zábory a dalšími nezbytnými věcmi. I díky tomu se z Korso Krymská stala nedílná součást kulturního programu Prahy 10. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu