• Načítám...
>

Takhle vypadá léto v Praze 10

  • 1. srpna 2024,
  • 21:44,
  • PRAHA 10,
  • Ladislav Jakub

Praha 10 má nová divadla, nové kluby a nové dílny. Vznikají přímo mezi domy této městské části. Ale abychom to vysvětlili. Radnice Desítky opět navázala na tradici letních scén a svým obyvatelům nabízí kulturu přímo pod okny jejich bytů a domů. V parcích tak pravidelně rostou improvizovaná jeviště a hlediště. Podívejte se sami.

Reklama

Třeba tady v parku a u dětského hřiště v Aldašínské ulici na Skalce vznikla jedna ze čtyř letních scén.

"Je to tady na Skalce, na Zahradním Městě, v Heroldových sadech a ta poslední je v Malešickém parku a na těch scénách se odehrává program pro děti i pro dospělé. Pro ty dospělé jsou to vždy středy a čtvrtky a pro děti jsou to neděle odpoledne," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

Letos poprvé je program připravený na celé léto, od začátku léta až do září. A nejde jen o divadla, ale třeba o takzvané dílničky nebo hudební vystoupení či promítání v rámci improvizovaného letního kina. 

"Vystřídá se tam veliké množství umělců, jsou to třeba z Prahy 10 divadlo OLDstars, pro děti Bear divadlo, jsou tam interpreti, kteří působí třeba ve Vzletu, kteří působí ve Strašnickém divadle a řada dalších, kteří třeba ani nejsou přímo z Desítky, ale zapadají nám do toho konceptu," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

A kdo bude mít chuť nebo hlad, může se občerstvit. 

"Ten trvalý prvek tam vždy představuje nějaký truck nebo stánek s občerstvením, ten je tam permanentně, takže lidé mohou kdykoli přijít a dát si tady nějaké občerstvení a ta samotná představení nejsou vázaná na nějakou stage nebo scénu, zkrátka se odehrávají v prostoru, tak jak potřebují, ale bez zvláštních rekvizit nebo techniky," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

Naše kamera zaznamenala představení Pískoviště. 

"Mezi paneláky jsme ještě nehráli, to je poprvé, což je pro mě fajn, že to je do té situace i v té hře," řekla Marie Anna Myšičková, studentka DAMU, OLDstars, z.s..

"Městská část přispívá na provoz, to znamená, že máme bytové divadlo inspirované tradicí bytových divadel před revolucí a na letních scénách Prahy 10 se vyskytujeme pravidelně a tu základnu máme také na Desítce," řekl Prokop Košař, student DAMU, OLDstars, z.s..

Podrobnosti o celém programu Letních scén najdete na stránkách Prahy 10. Všechny akce pořádá radnice pro diváky zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu