• Načítám...
>

Praha 10 hledá nové sportovce, i na netradiční sporty

  • 1. srpna 2024,
  • 21:47,
  • PRAHA 10,
  • Ladislav Jakub

SportXperience - Najdi svůj tým. To je název jedné velké výzvy radnice Prahy 10. A ta bude velká. Co se chystá prozradí kolega Láďa Jakub.

Reklama

Zapište si do kalendářů poslední prázdninový den, tedy 31. srpna. To se možná rozhodne o budoucím směřování vašeho dítka a ukáže se jeho talent, co ho možná bude bavit po celý život. Městská část Praha 10 totiž připravuje velký nábor sportovních talentů. Konat se bude právě tady v Malešickém parku. 

"Ten název akce SportXperience vyjadřuje nějakým způsobem gró nebo motto té akce a to je to, aby si mohli rodiče s malými dětmi přijít a vyzkoušet nejrůznější sporty," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

Na akci jsou pozvané různé sportovní kluby z celé Desítky.  

"Nejtradičnější je tady fotbal, ale ten sem nevmístíme, takže tradičně na této akci je rugby, což je strašně populární, protože si tady děti mohou vyzkoušet za doprovodu těch pánů, kteří se tomu věnují, nejrůznější triky a způsoby, jakými to hrají. Další sporty tady budou z řad tanečních nebo aerobikových," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

"My jsme tu akci koncipovali s organizátory tak, že jsme ji rozdělili do takových tematických okruhů, aby se lidé mohli seznámit nejen s těmi sporty a s těmi sportovními kluby a kroužky, které tady máme, ale také, aby se více propagoval ten zdravý životní styl," řekla Patricie Glinská, vedoucí odboru kultury, MČ Praha 10.

Nebude chybět pozemní hokej, florbal a mnoho dalších sportů.

"Bude tady možnost zažít i spoustu jiných sportů, které třeba nejsou na Desítce zakotvené nějakým kubem, ale myslíme si, že to doplní ten program a bude to nějaké zpestření i pro ty děti, aby pro ně byl ten den záživný," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10), místostarosta MČ Praha 10.

"Takže jsme se rozhodli, že ty pilíře budou sport a pohyb, což je to gró, pak tady bude mentální zdraví, regenerace, ale také strava, proto tady máme i tu kulinářskou show, že takto propojíme vše a je možné se dozvědět o všech těchto aktivitách, jak fungovat a jak ty děti vést k tomu sportu, protože to je také základ celé té akce," řekla Patricie Glinská, vedoucí odboru kultury, MČ Praha 10.

Velký sportovní den na Desítce s názvem SportXperience - Najdi svůj tým se bude konat 31. 8. a začne v 10 hodin v Malešickém parku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu