• Načítám...
>

Praha 10 otevírá nové pracoviště mateřské školy

  • 30. srpna 2024,
  • 13:30,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Praha 10 otevírá nové pracoviště MŠ Chmelová v Jasmínové ulici a rozšiřuje i kapacity dětských skupin.

Reklama

Do českých mateřských škol chodí nejvíce dětí od roku 1993, zdaleka se ale nedostává na všechny. S nedostatkem míst se potýkají i v Praze. Třeba radnice desáté městské části proto otevírá nové pracoviště mateřské školy v Jasmínové ulici a rozšiřuje i kapacity dětských skupin.

"Je to detašované pracoviště Mateřské školy Chmelová, kde je nová kapacita a druhá věc, která je pozitivní, že se nám k 1. září podařily otevřít dvě dětské skupiny CSOP, a to v Jakutské," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Nové detašované pracoviště na Zahradním Městě v Jasmínové ulici je reakcí na převis žádostí o umístění dětí od tří let, a to zejména v oblasti Malešic, kde se z kapacitních důvodů nedostalo na všechny.

"Je to objekt, kde dočasně pobývaly děti z jeslí, mají nově zrekonstruovanou budovu, takže se nám uvolnily prostory. Protože jsme zaznamenali poptávku, otevíráme v současné době v září jednu třídu pro 28 dětí a v průběhu podzimu otevřeme i druhou třídu," řekl Ondřej Počarovský (TOP 09) - radní MČ Praha 10.

Dohromady by se tak mělo jednat o celkem 48 nových míst pro školkové děti. Mimořádný zápis bude podle starosty Prahy 10 Martina Valoviče vypsán začátkem září. Ještě předtím, se začátkem prvního školního dne, by se měly uskutečnit také zápisy do nových dětských skupin CSOP,  do tříd Broučků a Motýlků v Jakutské ulici. 

"Ta kapacita je 55 míst, je nutno říci, že to nejsou nové kapacity, jedná se o rekonstrukci objektu, to znamená, že se tam opět přesunou skupiny, které jsou již zaplněny, ale jde nám hlavně o to, aby kvalita těch služeb, které poskytujeme pro ty nejmenší děti, byla co nejlepší," řekl David Kašpar (STAN) - místostarosta MČ Praha 10.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu