• Načítám...
>

Školní jídelny v Praze 10 rozšiřují své provozovny

  • 30. srpna 2024,
  • 13:31,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Školní jídelny v Praze 10 vaří i seniorům a od září chce radnice rozšířit jejich provozovny, aby tak uspokojila zvýšenou poptávku. Radnice pak předpokládá, že jen seniorům organizace do konce letošního roku vydá přes 16 tisíc obědů. Přitom už k polovině letošního roku vyrobily stejný počet obědů jako za celý rok 2023 a zájem prý stále stoupá.

Reklama

Rychlý nárůst cen životních nákladů znamená pro řadu obyvatel komplikovanou situaci. Obzvlášť zranitelní jsou pak senioři. V Praze 10 se jim snaží ulehčit alespoň prostřednictvím dostupnějšího stravování, které pro ně vaří 13 poboček organizace Školní jídelny Praha 10, která je příspěvkovou organizací městské části.

"Po dohodě s panem ředitelem Školních jídelen jsme umožnili vydávat obědy seniorům za úplně jiné ceny, než je běžné, za snížené ceny, což si organizace může dovolit a je to pro seniory z Prahy 10 velmi důležitá služba a je velmi využívaná," řekl Ondřej Počarovský (TOP 09) - radní MČ Praha 10.

Organizace Školní jídelny Praha 10 letos slaví 20 let. Za dobu své existence vydala přes 24 milionů obědů a pro velký zájem radnice plánuje tyto provozovny ještě rozšířit. Městská část tím chce podpořit právě projekt Obědy pro seniory.

"Senior, který pobírá starobní důchod, má trvalé bydliště na Praze 10 a dostává se do nějakých svízelných finančních situací, má možnost si dojít do školní jídelny, koupit si oběd za dotovanou cenu, já bych řekl velice příznivou a vyřešit tak tu svou aktuální situaci," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

O obědy si mohou zažádat senioři, kteří pobírají starobní důchod a ocitli se v tíživé finanční situaci. Potřeba je přitom zajít do některé ze školních jídelen v Praze 10, domluvit si schůzku s vedoucí školní jídelny a přijít se přihlásit k odběru obědů. Přitom pak vyplnit čestné prohlášení a zřídit stravovací účet.

"Senioři se mohou přihlásit v jednotlivých základních školách, s tím, že by chtěli odebírat obědy, ale musí si pro ně dojít do té školy, není to rozvážková služba," řekl Ondřej Počarovský (TOP 09) - radní MČ Praha 10.

Radnice pak předpokládá, že jen seniorům organizace do konce letošního roku vydá přes 16 tisíc obědů. Přitom už k polovině letošního roku vyrobily stejný počet obědů jako za celý rok 2023 a zájem prý stále stoupá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu