• Načítám...
>

Malešický park se proměnil na velké sportoviště

  • 2. září 2024,
  • 9:04,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

SportXperience - Najdi svůj tým. To je název akce, která se uskutečnila v Malešickém parku v Praze 10. A byla velká. Za cíl si přitom kladla nabídnout dětem sportovní a mimoškolní aktivity na území desáté městské části. Pokud jste akci nestihli se svými ratolestmi navštívit, ale zajímá vás například, jaké sporty lze na Desítce v rámci klubů provozovat, podívejte se na reportáž.

Reklama

S návratem dětí do lavic je potřeba myslet i na jejich mimoškolní aktivity a pohyb. Praha 10 proto na jediný den proměnila Malešický park na obří sportoviště. Konala se tady totiž akce s názvem SportXperience - Najdi si svůj tým. Rodiče s dětmi si tak v parku mohli projít desítky stanovišť, kde se prezentovaly sportovní kluby a oddíly sídlící právě na Desítce a které nové členy týmu rádi přivítají.

"Jestli se nepletu, tak jich tady dnes máme kolem 15 a prezentují třeba od lakrosu, florbalu, po rugby, který je hodně aktivní, ti chodí vždy na všechny akce, aby dětem ukázali, že i tento sport, ač vypadá trošku nebezpečně, tak je velmi zajímavý pro ty děti," řekla Patrícia Glinská - vedoucí Odboru kultury a projektů MČ Praha 10.

"Rugby je v podstatě univerzální sport, který rozvíjí veškeré možné věci, co se týká rychlosti, pohyblivosti, síly, obratnosti, skromně řeknu, že asi nevím o sportu, který by byl takto univerzální jako rugby. V okamžiku, kdy si to tady dítě chce vyzkoušet, ho rádi pozveme přes náš nábor na naše hřiště, které máme v areálu Slavie, od jakéhokoliv věku může začít hrát rugby," řekl Radim Hobzík - trenér rugby U14 Slavia Praha.

Že je Desítka doslova napěchovaná sportovními kluby a oddíly bylo vidět na každém kroku. V parku nechyběli náboráři z moderní gymnastiky, pozemního hokeje, skoků do bazénu nebo třeba velmi oblíbená házená.

"Tady u nás si mohou děti vyzkoušet tři různé disciplíny, ty hlavní jsou hod na branku jako přesnost, dále máme hod na radar, kde si měří sílu střely a jako poslední disciplínu tady máme přihrávky o trampolínu, kde zkouší různou obratnost a hlavně jak umí házet a chytat míč," řekl Matěj. Mikula - trenér házené HC Lokomotiva Vršovice.

"Kolik dětí hledáte, jestli hledáte kompletně nový tým nebo v jakém věku by se vám děti hodily?"

"U nás máme založené všechny mládežnické a dorostenecké kategorie a hledáme děti od nějakých 6 let až do kolika chtějí," řekl Matěj Mikula - trenér házené HC Lokomotiva Vršovice.

Součástí akce pak byl i pestrý doprovodný program v parku i na podiu.

"Začátek máme Ninja race, takže děti skáčou přes takové nafukovací velké překážky, proběhnou si to, pak dostanou nějaké malé ceny a kromě toho tady máme samozřejmě ještě program na hlavním podiu. My jsme ten program koncipovali do takových 4 pilířů, které souvisí se zdravým životním stylem, takže je to nějaké mentální zdraví, jídlo, co jíme, jakým způsobem jíme," řekla Patrícia Glinská - vedoucí Odboru kultury a projektů MČ Praha 10.

Už 28. září se na Gutovce uskuteční první ročník Street Art festu, kde se návštěvníci mohou těšit na BMX závody, závody koloběžek, ale například i street dance a podobně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu