• Načítám...
>

Projekt Moje stopa vyhlásil vítězné projekty

  • 17. března 2017,
  • 18:41,
  • PRAHA 10,
  • Jana Schillerová

Praha 10 zná vítěze letošního ročníku participativního projektu Moje Stopa. Zapojit do hlasování se mohl každý občan této městské části a mohl tak rozhodnout kam půjde částka 5 milionů korun. Z několika desítek projektů, rozdělených na malé a velké projekty, zvítězilo Pikniště a projekt pro zvelebení Botiče.

Reklama

Praha 10 je jednou z mála městských částí, která se rozhodla jít cestou participativního rozpočtu, který umožňuje zapojení občanů do rozhodování o rozvoji své obce. Jednoduše řečeno, radnice vymezí část peněz z ročního rozpočtu, obyvatelé pak podávají návrhy, a následně svými hlasy rozhodnou, co se za tyto peníze vylepší.

"Já si myslím, že to je dobře, že lidé rozhodují o části rozpočtu městské části Praha 10. Vybírají si svoje projekty, které se jim líbí, které zlepší jejich bezprostřední okolí, mají k nim lepší vztah," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

"Lidé jsou ochotni mezi sebou hovořit o vlastní ulici, o svém místě. Někteří sousedé navrhují konkrétní akce, a jiní sousedé o těch akcích rozhodují svým hlasováním, což si myslím, že je ideální," řekla Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

Projekty, se kterými přišli místní obyvatelé, se utkaly ve veřejném hlasování. Až 5 milionů korun uvolní radnice pro vítězné projekty druhého ročníku Moje stopa. Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo v Kulturním domě Barikádníků. Z malých projektů zvítězil návrh Pikniště v Malešickém lesíku, a z velkého Promenáda Botič.

"Máme radost, že jsme uspěli podruhé, protože jsme uspěli i v prvním ročníku," řekl Milan Maršálek, vítězný projekt "Pikniště".

"Věnoval jsem tomu hodně času, takže jsem doufal že projde, ale že bude na 1. místě, to mě opravdu překvapilo hodně. Já doufám, že až ten projekt vznikne, tak že tam bude více květin, že to bude celé čistější, útulnější," řekl Pavel Moravec, vítězný projekt "Promenáda Botič".

"To nejlepší, co já jsem si z toho vzal, je to, že jsme dokázali rozpohybovat naší městskou část," řekl Bohumil Zoufalík.

Místní obyvatelé se mohli před vyhlášením výsledků vyjádřit k životním podmínkám v rámci Fóra zdravé Prahy 10.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu