• Načítám...
>

Praha 10 zahájila Veletrh sociálních služeb

  • 18. května 2017,
  • 16:39,
  • PRAHA 10,
  • Redakce

Městská část Praha 10 zahájila již 16. ročník festivalu sociálních služeb. Představí se na něm desítky organizací nabízející pomoc sociálně potřebným. Jde zejména o neziskové organizace jako například centrum Paraple, Drop in nebo Rodinné centrum K2. Smyslem akce je přiblížit veřejnosti služby organizací, které působí v sociální oblasti. Mají zde možnost získat nové informace přímo od poskytovatelů sociálních a návazných služeb, nebo si zakoupit rukodělné výrobky z chráněných dílen.

Reklama

Veletrh sociálních služeb na Praze je velmi úspěšný. O tom svědčí zejména to, že se letos koná již 16. ročník.

"Výsledkem toho, že se to pořádá již po 16., tak to je důkaz toho, že to vlastně funguje a že to lidi zajímá. Je to příležitost, kdy se jednou za rok mohou ty jednotlivé Sociální služby nebo jejich zástupci i potkat a strávit tady společně tento čas," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Na Veletrhu sociálních služeb MČ Praha 10 se představují desítky organizací, a tady je několik příkladů. Polovina nebe. Organizace, která pomáhá lidem uvězněným na vozíku.

"Zejména vozíčkářům a lidem, kteří se často obrací na charity," řekla Daniela Rázková, ředitelka organizace Polovina nebe.

Vozíčkářům pomáhají například získat a instalovat počítače ovládané pouze hlasem.

"Což znamená, že převážně lidi se zhoršenou motorikou horních končetin mohou ovládat počítač pomocí svého hlasu," řekl Petr Pašník, lektor hlasových technologií.

"Jako diktování ve Wordu a v Excelu," řekla Kateřina Cuřínová, lektorka hlasových technologií.

Další z příkladů. Organizace Moudrá sovička. Ta zase seniorům dohazuje takzvaného hodinového ajťáka.

"Což je člověk, který jezdí za staršími lidmi domů a pomáhá s nastavením počítače, telefonu, tabletu, internetu, skypu," řekl Tomáš Hubálek, předseda organizace Moudrá sovička.

Nový projekt přivezlo také známé centrum Paraple.

"Máme projekt pod Parapletem, který propojuje veřejnost a naše klienty," řekla Veronika Formánková, centrum Paraple.

MČ Praha 10 si pochvaluje velký ohlas Veletrhu sociálních služeb. I díky němu mohou organizace nabízet pomoc rok od roku více lidem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu