• Načítám...
>

Praha 10 oslavila Evropský den hudby

  • 22. června 2017,
  • 16:07,
  • PRAHA 10,
  • Nela Štefanová

Na několika místech v Praze 10 jste se mohli stát součástí oslav Evropského dne hudby. Akce Žij s hudbou s Prahou 10 přilákala mnoho interpretů ať už z rockové, swingové nebo hip hopové scény. Součástí hudebních programů bylo také občerstvení a dobrá nálada zde rozhodně nechyběla. Evropský den hudby vznikl ve 20. století a slaví se ve více než 120 zemích světa.

Reklama

21. červen byl v roce 1982 vyhlášen Mezinárodním dnem hudby. MČ Praha 10 se k těmto oslavám připojila a na několika místech nabídla bohatý program.

"Začalo to na popud jednoho francouzského kamaráda, který nám vyprávěl, jak ve Francii začal Fête de la Musique, a to nás oslovilo a říkali jsme si, že se k tomu svátku připojíme," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

"Domluvili jsme se, že uděláme 4 místa, kde se bude hrát. Zaplnili jsme to kapelami, které jsou z různých základních škol, a jako takový doplněk na konec budou hrát ty dvě kapely profesionální," řekl Radek Lojda, místostarosta MČ Praha 10.

Hudební scéna v Malešickém parku byla ve znamení rocku, popu nebo například indie punku, a to v podání skupiny The prostitutes. Naopak park Gutovka roztančil místní do rytmu hip hopu.

I přes to, že je akce Žij s hudbou s Prahou 10 již za námi, už nyní se mohou místní těšit na další ročník.

"Myslím si, že příští rok v tom určitě budeme pokračovat a doufám, že se z toho stane tradice i pro další léta," řekl Radek Lojda.

"Do budoucna bychom chtěli spolupracovat i s kolegy z Francie, abychom měli podporu Francouzského institutu a tak dále," řekl Ondřej Počarovský.

Mezinárodní den hudby se slaví ve více než 120 zemích světa. Cílem tohoto svátku je propagovat hudbu v celé společnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu