• Načítám...
>

Zahradní město ožilo Dětským dopravním dnem

  • 23. června 2017,
  • 13:38,
  • PRAHA 10,
  • Lenka Pechalová

V Zahradním městě se konal Dětský dopravní den pro děti. Ty se tak mohly naučit základy dopravní bezpečnosti nebo si pořídit svůj první řidičský průkaz. Akce se konala podruhé a jako minulý rok sklidila velký úspěch.

Reklama

Zahradní město ožilo Dětským dopravním odpolednem. Nechyběly testy, jízda na kole ani dětské řidičské průkazy. Cíl byl jasný. Naučit děti bezpečnému chování v silničním provozu, ať jsou v roli chodce, cyklisty či pasažéra ve vozidle.

"Chceme naučit děti, jak se má bezpečně jezdit na kole nebo na nějakém jiném dopravním prostředku, máme tady dráhu testu zdatnosti," řekl Radek Lojda, místostarosta MČ Praha 10.

Po splnění testu zdatnosti děti obdržely řidičský průkaz a mohly si jej odnést na památku domů. Není se čemu divit, že honba za řidičskými průkazy se stala pro děti nejoblíbenější činností.

anketa

V testech a kvizech se mohly děti naučit, jak bezpečně přecházet přes přechod, poznávat dopravní značky nebo jak si správně nasadit a zapnout helmu na kolo.

"Rozdáváme jim nějaké bezpečnostní prvky, ať už světelné pásky, což právě pomůže bezpečnosti v dopravě, že ty děti jsou vidět," řekl Radek Lojda.

Další dopravní odpoledne se bude konat zase příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu