• Načítám...
>

Praha 10 hostila mezinárodní setkání

  • 1. prosince 2017,
  • 18:55,
  • PRAHA 10,
  • Blanka Holoubková

Ve Vršovickém zámečku se konalo setkání k participativnímu rozpočtu. Jeho cílem bylo předávání zkušeností ze zahraničí. Zejména od Varšavy se Praha v tomto směru má co učit..

Reklama

V MČ Praha 10 proběhlo setkání o participativním rozpočtování v hlavních městech Visegrádské čtyřky.

"Máme tady hosty z Polska, Maďarska a Slovenska. Uvidíme příklady toho, jak se dělá participativní rozpočet ve Varšavě, což je veliká inspirace pro Prahu. Byť v Praze máme participativní rozpočet, tak se rozhodně máme od Varšavy co učit," řekl Vojtěch Černý, nezisková organizace Agora.

"Budeme naslouchat tomu, jaké zkušenosti mají ti, kteří podobnou záležitost dělají třeba v Polsku, Maďarsku nebo na Slovensku," řekl Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

Právě Praha 10 jako jedna z prvních městských částí participativní rozpočet zaváděla. Proto se stala hostitelem tohoto setkání.

"Jde nám o to srovnat zkušenosti jednotlivých měst a říci si, co funguje, co nefunguje, proč to nefunguje a jak by to mohlo do budoucna fungovat lépe. Chtěli bychom inspirovat pražské MČ, Magistrát, politiky, ale i občany. Toto setkání je převážně určené politikům, úředníkům," řekl Vojtěch Černý.

Společnost Agora pomáhá zavádět participativní rozpočtování v městech České republiky už od roku 2006. Za uplynulých 11 let vzniklo na území naší republiky kolem 30 participativních rozpočtů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu