• Načítám...
>

Připravuje se rekonstrukce OC Květ v Praze 10

  • 10. srpna 2018,
  • 9:17,
  • PRAHA 10,
  • Lukáš Kubát

Obchodní středisko Květ na Zahradním městě by se mělo dočkat rekonstrukce, revitalizací ale projde i prostranství v okolí obchodního střediska.

Reklama

Staré nevzhledné obchodní centrum a okolo neupravená zeleň a nepořádek. Tak momentálně vypadá OC Květ na Zahradním městě. 

"Za mnou vidíte obchodní centrum, postavené v 70. letech, které od té doby neprošlo žádnou výraznější rekonstrukcí. Ta budova není v úplně ideálním stavu," řekl Martin Lánský, mluvčí projektu nákupního střediska Květ.

Takto by nákupní středisko mohlo vypadat už za pár let. Nové obchody, kavárny, restaurace a nejen to.

"V přízemí by měly být obchodní prostory, mělo by tam být zázemí pro parkování. Nad tím by mělo vzniknout 70 bytů. Další důležitou součástí projektu je revitalizace prostranství v okolí budovy, kde by měla vzniknout nová dlažba, výsadba nové zeleně nebo její revitalizace," řekl Martin Lánský. 

Majitel obchodního střediska si teď dokonce nechal udělat průzkum, ze kterého vyplývá, že lidem z okolí nejvíce chybí služby nejrůznějšího druhu. 

"V tom centru jsou dnes potraviny, drogerie, jedna restaurace, kasíno. Kasíno je něco, co tu do budoucna mít nechceme. Spíše by lidé rádi měli fitness centrum, případně nějakou další kavárnu," řekl Martin Lánský. 

I my jsme se s kamerou zeptali, jestli by lidé rekonstrukci OC Květ uvítali. anketa Nové byty, které vzniknou nad obchodním centrem, nepřevýší zástavbu v okolí. Ani doprava by se neměla zhoršit. 

"Nechali jsme si udělat dopravní studii. Budova bude mít vlastní parkovací kapacity, dostatečné jak pro potřeby bytů, tak obchodů. Zároveň by nemělo příliš stoupnout dopravní zatížení v okolních ulicích. Ta studie říká, že ta doprava stoupne maximálně o 3,9% na nejbližší křižovatce," řekl Martin Lánský. 

Více o projektu zjistíte na stránkách www.zahradninamesti.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu