• Načítám...
>

Malešickou polikliniku čeká rekonstrukce

  • 10. srpna 2018,
  • 7:54,
  • PRAHA 10,
  • Milan Řepka

Radnice městské části Praha 10 konečně vypsala veřejné výběrové řízení na dodavatele stavebních prací pro rekonstrukci malešické polikliniky. Vedení této městské části se totiž podařilo vyřešit komplikované smluvní a majetkové vztahy.

Reklama

O celkovou rekonstrukci malešické polikliniky se radnice MČ Praha 10 snaží už radu let. Tento objekt totiž pochází z 1. poloviny 70. let. Za celou tuto dobu neprošel významnější opravou nebo rekonstrukcí.

"MČ byla vázaná smlouvou s nájemcem, která nebyla úplně nejvýhodnější pro MČ. Proto byla příprava dalšího procesu tak náročná. S nájemníkem jsme uzavřeli nejprve memorandum. Nebyli jsme schopni dohodnout přesné podmínky smluv. To se letos stalo, díky tomu už soutěžíme dodavatele stavby. Je to poměrně starý objekt, tím pádem dostane celý nový obvodový plášť, tzn. okna, všechny krycí desky, takže z venku bude vypadat jako nový. Opraví se všechny společné prostory a jednotnou základní úpravu dostanou i ordinace a čekárny," řekl Tomáš Pek, místostarosta MČ Praha 10. 

Celkové náklady jsou odhadované na téměř 250 milionů korun. I proto se MČ Praha 10 domluvila se současným provozovatelem tohoto zdravotnického zařízení na tom, aby se na rekonstrukci podílel.

"Hned po podpisu smlouvy jsme uhradili částku téměř 45 milionů korun. Také jsme připraveni po celou dobu rekonstrukce zachovat provoz naší polikliniky," řekla Dita Fuchsová, tiskový mluvčí EUC. 

Malešická poliklinika provede za kalendářní rok více než 180 tisíc ošetření. Proto, v rámci dostupné zdravotní péče pro občany MČ Praha 10, hraje zcela zásadní roli. 

"Pacienti by se neměli moc bát. Poliklinika je v půdorysu jako osmička a vždy se bude opravovat ta jedna polovina zvlášť. Doktoři, kteří se budou muset přestěhovat, se budou přestěhovávat v rámci přilehlého objektu. Takže každý, kdo polikliniku navštěvuje, dojede na stejnou stanici a pouze půjde o kousek jinam. Nemělo by to ale komplikovat dostupnost lékařské péče," řekl Tomáš Pek.

Pokud vše půjde bez problémů, celková rekonstrukce malešické polikliniky by měla být zahájena ještě letos a dokončena za 2 roky, tedy v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu