• Načítám...
>

Praha 11 má nový web

  • 1. září 2019,
  • 11:41,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Už 30. srpna spustila městská část Praha 11 nové webové stránky. Ty by měly být podle vedení modernější, přehlednější a hlavně uživatelsky jednodušší. První čtyři měsíce budou stránky ve zkušebním provozu a připomínky k nim tak mohou zasílat sami občané.

Reklama

Praha 11 má nové modernější webové stránky.

"Stránky jsou přehlednější. Jejich velká výhoda je určitě vyhledávání, kde se nově bude moci vyhledávat i v dokumentech. V současné době by mělo začít probíhat uživatelské testování, bude fungovat hotline, kam budou moci lidé napsat co se jim nelíbí na těch webových stránkách, případně co by potřebovali změnit," řekla Zuzana Böhmová, předsedkyně Výboru pro otevřenou radnici.

Veškeré připomínky k funkčnosti či vzhledu stránek můžete posílat na obcanskalinka@praha11.cz. Nový web ale není jedinou novinkou. Zastupitelstvo Prahy 11 schválilo i pevný čas interpelací na radní pro občany.

"Máme pevně stanovenou hodinu. To znamená, že v 18:00 dáváme pevný bod na zastupitelstvu, který je pouze pro občany. A občané interpelují nás - radu. Pokud by se stalo, že zastupitelstvo by končilo dříve, např. v 15:00, tak poslední bod programu je vždy interpelace občanů," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Vedení MČ Praha 11 dále počítá s tím, že změny jednacího řádu se budou týkat i komisí a výborů. Připravuje se i tzv. rozklikávací rozpočet.

"Na něm jsme začali pracovat už ve chvíli po nástupu na radnici. Zjišťovali jsme různé možnosti, které v rámci rozklikávacího rozpočtu máme. Rozklikávací rozpočet by měl být do konce kalendářního roku spuštěn," řekla Zuzana Böhmová.

Díky rozklikávacímu rozpočtu budou mít občané přehled nad všemi výdaji a příjmy radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu