• Načítám...
>

Děti v Praze 11 mají nové sportoviště

  • 20. listopadu 2019,
  • 14:58,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 zrekonstruovala sportovní hřiště, které se nachází v areálu ZŠ Pošepného. Multifunkční sportoviště už bylo ve špatném stavu a potřebovalo opravit. Práce vyšly na 4 miliony korun.

Reklama

Děti v Praze 11 mají důvod k radosti. Zdejší radnice zde totiž slavnostně otevřela nově zrekonstruované sportovní hřiště Hrabákova.

"Jsme v Roztylech u ZŠ Pošepného náměstí. A nové hřiště je nový umělý povrch. Byl tady už starý, který byl roztrhaný, takže to byla priorita MČ ho vyměnit. Zároveň se renovovala atletická dráha, kde byly kořeny, které bylo třeba vykopat a zajistit, aby už nenarušovaly tu dráhu. A samozřejmě došlo k novému lajnování," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

"Stávající povrch, který tu byl, byl v hrozném stavu. Už to nešlo vůbec nijak provozovat, bylo to nebezpečné pro všechny lidi, kteří tady jsou. A z hlediska té funkčnosti je to o atletické dráze a o fotbalovém hřišti jak na malý, tak na velký fotbal," řekl Jan Hegedüs, vedoucí střediska správy sportovišť.

Nové hřiště nabízí pestrou paletu sportovního vyžití. Kromě futsalu a fotbalu si zde děti z Prahy 11 mohou zahrát také např. basketbal.

"Tato oprava stála zhruba 4 miliony korun. A asi nejtěžší je vždy zajistit ty finanční prostředky, takže jakmile jsme s kolegy z rady zajistili finanční prostředky, tak už to šlo celkem hladce," řekl Jan Stárek.

Rekonstrukci sportovního hřiště Hrabákova radnice Prahy 11 financovala ze své pokladny. A nejedná se o jediný projekt opravy dětského sportoviště.

"Opravili jsme zároveň atletickou dráhu ZŠ Campanus. Tam musím poděkovat magistrátu, který na to přispěl 2 miliony korun," řekl Jan Stárek.

V příštím roce bude Praha 11 v opravách pokračovat. Na řadě je podle vedení radnice sportovní hřiště při ZŠ Milíčova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu