• Načítám...
>

Praha 11 nabízí dotované sportování pro seniory

  • Včera,
  • 16:25,
  • PRAHA 11,
  • Lucija Veselá

Městská část Praha 11 myslí i na seniory, proto jim nabízí možnost využít dotovaného cvičení a plavání.

Reklama

Městská část Praha 11 podporuje sportovní aktivity a zdravý životní styl seniorů ve věku 65+ formou dotovaného plavání seniorů a zdravotně postižených občanů s tělesným handicapem a cvičení seniorů.

"Jedním z těch hlavních cílů, proč toto všechno děláme, je přecházet jak sociální izolaci, tak zlepšovat fyzickou a psychickou kondici starších lidí, kteří žijí na Jižním Městě a my jich tady máme opravdu mnoho, protože my jako sídliště, které bylo postaveno v 70. a 80. letech, tak ten počet lidí, kteří jsou seniorského věku, tady stabilně roste a ten podíl je jeden z nejvyšších v republice," řekl Jan Jaroš (Praha 11 sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

V loňském roce bylo s podporou odcvičeno 2200 hodin a v rámci dotovaného plavání to bylo více než 5000 vstupů.

"Účastníci pravidelných cvičení přispívají v průměru přibližně 40 - 70 korun na tu jednu lekci, ten příspěvek seniorů může být třeba 350 - 700 korun na rok, jde nám o to, aby lidé tuto možnost využívali pravidelně, protože to pak splní ten účel té zdravotní prevence. Pořádáme nejen tato cvičení typu jógy nebo různých kondičních cvičení, ale třeba různé osvětové programy, přednášky, což má také dopomoci k tomu, aby lidé žili co nejzdravěji, aby žili co nejaktivněji," řekl Jan Jaroš (Praha 11 sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

A proto myslí i na seniory ve finanční tísni.

"Městská část pravidelně na tuto pomoc vynakládá 800 tisíc korun, my se snažíme tu částku dotace zvyšovat, aby to pokrylo rostoucí náklady, což se týká jak energií tady v bazénu a podobně a samozřejmě se snažíme podpořit i lidi, kteří mají problém nějakou takovou částku uhradit," řekl Jan Jaroš (Praha 11 sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

Veškeré informace naleznou senioři ve zpravodajském měsíčníku Klíč či na webových stránkách městské části Praha 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu