• Načítám...
>

V Praze 11 vyrostly květinové louky

  • 1. dubna 2020,
  • 12:22,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Praha 11 založila květinové louky. Ty zkrášlí prostředí městské části a prospějí ekosystému. Celkem jich na území Prahy 11 vyrostlo devět. Starat se o ně mohou také místní školy.

Reklama

Obyvatelé Prahy 11 se budou nově kochat květinovými loukami, které vyrostly na veřejných místech v Městské části. Vysadit je nechalo vedení Prahy 11, aby tak mimo jiné kultivovalo městské prostředí. 

"Tyto květnaté louky se sečou daleko méně, než standardní louky, takže je to zase nějaké místo, které pomáhá udržovat v půdě a je poměrně hojně diskutovaný fakt, že z přírody mizí prospěšný hmyz, hlavně opylovači a podobně. Takže tady tyto louky jim poskytnou přirozené prostředí," říká místostarosta Jakub Lepš (TOP09/STAN).

"Tady stojíme u květnaté louky s názvem Slunovrat, která čítá asi 41 rostlinných druhů. Mezi ně patří například hvozdíky, len, karafiáty, kopretiny, bude to působit úchvatně už tento rok, ale následující roky se to samozřejmě ještě bude zlepšovat, říká Michal Vyskočil," vedoucí odboru životního prostřed MČ Praha 11

O květinová pole se mohou starat také základní školy, jedno z nich už adoptovala místní waldorfská škola, která na něj pravidelně dochází se svými žáky. Radnice by ráda, aby se takto angažovalo více vzdělávacích zařízení. 

"Pomáhá se o louku starat, žáci se tady učí co to znamená a k čemu to souží a pomáhají informovat občany. Já mám z toho velkou radost a doufám, že se nám podaří zapojit i další školy do takových projektů," dodává Lepš.

O louky se bude kromě základních škol, které se mohou zapojit, pravidelně starat také servisní společnost Prahy 11, Městská majetková. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu