• Načítám...
>

Praha 11 pomáhá podnikatelům

  • 20. května 2020,
  • 13:13,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Podnikatelům, které poškodila koronavirová krize se snaží pomoci Praha 11. Kromě bezplatných předzahrádek přichází tato městská část s poradnou pro podnikatele. V ní se dozvědí všechny potřebné informace.

Reklama

Praha 11 se snaží pomoci podnikatelům mnoha způsoby. Jedním z nich je i poradenské centrum pro podnikatele, které poskytuje svoje služby zdarma.

"Může přijít jakýkoliv podnikatel nebo živnostník z Prahy 11 a oni mu tady odborně poradí, pomohou mu vyplnit žádosti. Na programy jako Antivirus nebo Covid Praha a další. Ten provoz platí v tuto chvíli městská část, objednali jsme ho na tři měsíce," říká místostarosta Prahy 11, Ondřej Prokop.

A zájem zřejmě je, služby poradců využilo již zhruba 400 podnikatelů z jedenácté městské části. Rady se týkají dvou základních oblastí.

"Jedna část je taková běžná, procesní, obchodní, ekonomická. Druhá část je zaměřená na státní podpory a snažíme se to dát dohromady, aby ty lidi v té krátkodobé věci přežili, říká odborný poradce, Jiří Köhler.

Pokud by jste rádi poradce kontaktovali můžete například přes stránky městské části.

"Máme vytvořené webové stránky. Kde se snažíme shrnout ty programy, aby člověk do dvou minut věděl. Jestli ten program pro něj vhodný je a na co je určený. Jsou zde uvedeny i kontaktní formuláře nebo emaily. Doporučujeme telefonní linku, máme na ní dva poradce, kterým se podnikatel dovolá a proberou tu konkrétní situaci," uzavírá Köhler.

Další z řady opatření pro podnikatele z Prahy 11 je to, že restaurace a další provozovny mohou mít až do konce července předzahrádky před svým podnikem zcela zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu