• Načítám...
>

Praha 11 připravila Mikulášský průvod online

  • 7. prosince 2020,
  • 8:46,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Vedení kulturního centra Zahrada v Praze 11 se rozhodlo i za současné situace zachovat Mikulášský průvod s programem. A to formou online vysílání. Zároveň pro děti a rodiče připravilo videa z tvořivé dílničky, podle kterých mohou doma vyrábět zajímavé a praktické vánoční ozdoby či dárky.

Reklama

Kulturní centrum Zahrada připravuje pravidelně pro děti a rodiče v Praze 11 Mikulášský průvod s programem. Vzhledem k vládním opatřením se vedení centra rozhodlo, že ho příznivcům dopřeje alespoň prostřednictvím online vysílání.

"Bohužel ani toho čerta a Mikuláše jsme jim nemohli zprostředkovat naživo a proto jsme připravili koncert čertovské kapely tady v prostoru Chodovské tvrze a odsud bude vycházet i Mikuláš s čertem a anděly online. Budou je zdravit, připraví jim nějaké ty rébusy a otázky a aspoň tímto způsobem chceme tuto těžkou dobu těm dětem zpříjemnit," řekla Iva Molenová, ředitelka KC Zahrada. 

Tuto iniciativu oceňuje i vedení místní radnice, které dlouhodobě podporuje činnost kulturního centra.

"Je to velmi náročné, především pro zaměstnance, kteří se museli na tuto novou situaci přeorientovat, za to je velmi chválím. Doba je prostě taková. Když přežije kultura, tak přežije národ, čili se musíme přizpůsobit době a já je za to chválím," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Předvánoční čas je spojen nejen s kupováním dárků či pečením cukroví, ale také s přípravou ozdob. Kulturní centrum proto připravilo pro zájemce i tvořivé dílny. Ty mohou sledovat i z pohodlí domova a současně si vyrobit originální výzdobu.

"Zatím mohli připravovat vánoční věnce v naší výtvarné dílně, stejně tak online jsme jim pustili výrobu těch čertíků, Mikulášů a jiných předmětů, které souvisejí s vánočními svátky a s tím, co ty děti mají rády," řekla Iva Molenová. 

Záznam Mikulášského průvodu s programem a veškeré díly tvořivé dílny naleznou zájemci na facebookových stránkách Kulturního centra Zahrada nebo Chodovské tvrze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu