• Načítám...
>

Praha 11 pomáhá podnikatelům

  • 27. května 2021,
  • 9:29,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Praha 11 se snaží mnoha způsoby pomoci podnikatelům, kteří mají problémy kvůli koronaviru. Jedním z nich je odpuštění části nájemného. Další je pak portál, který radí, jak využít nejrůznější bonusy či kompenzace.

Reklama

Podnikatelům, které poškodil koronavirus, se snaží dlouhodobě pomáhat jedenáctá městská část. Jedním ze způsobů pomoci je odpuštění části nájemného.

"Za období toho druhého nouzového stavu poskytli slevu 30 % všem našim podnikatelům a nájemcům, kteří jsou u nás a byli nějakým způsobem dotčeni těmi omezeními vlády, že nemohli provozovat naplno svojí provozovnu," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11. 

Pro všechny podnikatele z Jižního města pak městská část poskytuje bezplatné poradenské centrum.

"Ten hlavní cíl je umožnit primárně těm menším podnikatelům, kteří se třeba úplně nevyznají v těch dotačních možnostech, tak jim to zpřehlednit pomocí portálu a případně jim pomoci i s vyplněním a podáním té žádosti, aby to měli jednodušší a nemuseli se s tím sami úplně trápit," řekl Ondřej Prokop.  

Na internetových stránkách czcovid.cz tak najdete mnoho zajímavých a cenných informací. Dozvíte se, jaký podpůrný program je pro vás vhodný a poradí vám tu i jak správně žádosti vyplnit.

"Je to portál, který má vlastně přiblížit občanům, jaké jsou dnes možnosti načerpání nějakých dotací, které by jim měly pomoci v této situaci. Jsou zde nějaké kompenzační bonusy pro OSVČ, dnes běží nově i ty nepokryté náklady, které beru, že už jsou takové nejkomplikovanější na nějaké podání a zároveň jako nejvíce plošně zacíleny na ty občany, kteří tím byli pokryti. Samozřejmě stále běží antivirus," řekl Jiří Köhler, odborný poradce. 

Bezplatné centrum by pro podnikatele v nouzi mělo být k dispozici ještě zhruba dva až tři měsíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu