• Načítám...
>

Praha 11 spustila službu Senior Taxi

  • 31. května 2021,
  • 13:51,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 se připojila k dalším městským částem a obcím, které pro své občany provozují službu Senior Taxi. Dotovanou přepravu mohou na Jižním Městě využívat jak senioři starší 75 let, tak handicapovaní. Cena jedné jízdy je 20 korun.

Reklama

Senioři z Prahy 11 mohou nově využívat službu Senior Taxi. Díky ní mohou pohodlně cestovat např. k lékaři či na úřady.

"Od 1. března začalo jezdit jedno auto a velmi rychle se ta obliba rozšířila natolik, že jsme museli nasadit druhé auto. Za mnou už jsou obě auta, která jezdí. Je veliká spokojenost a musím říci, že i já jsem trošku překvapen, jaká je spokojenost," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

"Když jsem to zjistila, že takovou věc dělají pro seniory, tak jsem si říkala, že je to úžasné a že tomu, kdo to zavedl, strašně děkujeme. Protože já bydlím v prvním patře, tak vidím, jak to senioři opravdu využívají a jsou strašně vděční," řekla Dagmar Melicharová, seniorka. 

Služba je určena nejen seniorům starším 75 let, ale také lidem se sníženou schopností orientace a pohybu. Senior taxi mohou tito lidé využívat primárně na území Prahy 11. Výjimku tvoří 4 místa v sousední městské části Praha 4.

"Je to jednak celé území správního obvodu Praha 11, což je tedy Jižní Město, Šeberov, Křeslice a Újezd a máme i 4 místa mimo tyto hranice a je to Fakultní nemocnice Krč, Poliklinika Budějovická a Spořilov a úřad práce," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Díky dotování služby městskou částí stojí jedna jízda uživatele pouze 20 Kč a to včetně případného doprovodu a bez ohledu na délku trasy. Před samotnou jízdou je nutné si Senior Taxi objednat prostřednictvím dispečinku. Ten je v provozu na telefonním čísle 595 391 135 a to každý všední den od 6 hodin ráno do 18:30.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu