• Načítám...
>

Praha 11 hostila 22. ročník Sportovních her seniorů

  • 23. září 2021,
  • 14:27,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Po koronavirové pauze se na Jedenáctku opět vrátily oblíbené Sportovní hry seniorů a handicapovaných občanů. Letošní ročník byl přitom už 22. v pořadí. Účastníci soutěže si mohli vyzkoušet celou řadu disciplín, které jim byly ušity na míru. Mimo jiné slalom vozíčkářů, soutěž v nejdelší, okrájené, jablečné slupce nebo ruské kuželky. Na ty nejlepší pak čekaly zajímavé ceny. Ale tady nešlo ani tak o vítězství jako spíše o radost ze hry a setkání s přáteli. Více už v naší reportáži.

Reklama

Sport kvete v každém věku a nezná ani hranic, ani omezení. A právě pro seniory a handicapované uspořádala Jihoměstská sociální, ve spolupráci s městskou částí Praha 11, v pořadí dvaadvacáté Sportovní hry. U zrodu akce byl v roce 1999, dnešní radní městské části, pan Petr Jirava.

"Je to setkání lidí, kteří jsou už v seniorském věku, ale přitom si chtějí zasportovat, užít si, potkat se, prostě žít společensky. Tenkrát, před těmi dvadvaceti lety, mě napadlo to, že bychom mohli takové hry uspořádat a uspořádali jsme je a oni každý rok pokračují," popsal Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Výjimkou byl pouze rok 2020, kdy koronavirová pandemie zrušila tisíce akcí nejenom v Česku, ale po celém světě. Rok 2021 ale hlásí úspěšný návrat a na ty, kdo se rozhodli her zúčastnit, čekala řada sportovních disciplín.

"Pro ty handicapované občany slalom, kdy soutěží, jak na elektrických nebo mechanických vozících. Dalšími disciplínami jsou hod na koš, na cíl, střelba na branku, nejdelší okrájená slupka, anebo třeba driblování," konkretizovala Jana Holubová, sociální pracovnice Jihoměstské sociální.

A protože šlo o sportovní hry, někdo v nich musel i zvítězit. A pro ty nejšťastnější byly pak, vedle medailí, připraveny zajímavé ceny.

"Kosmetické výrobky, vstupenky na kulturní vystoupení. A hodnotnou cenou, kterou si odnese nějaký šťastlivec, bude vylosovaný třídenní pobyt pro dvě osoby do Lázní Bohdaneč," upozornila  Jana Holubová, sociální pracovnice Jihoměstské sociální.

Jak už bylo řečeno, hry se vrací po koronavirové pauze. Na účasti to ale nebylo nikterak znát a cestu ke sportu si našly desítky seniorů i handicapovaných.

"Na první pohled to vypadá, že to je úplně stejné jako předchozí roky, stejně pěkné. A navíc nám dnes tedy vysloveně přeje počasí," dodal Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

22. ročník Sportovních her seniorů a handicapovaných opět přinesl spoustu radosti ze hry a hlavně lidem umožnil se po delší době vzájemně potkat, což jim určitě chybělo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu