• Načítám...
>

Suchej únor drží i radnice Prahy 11

  • 1. února 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice jedenácté městské části se přidala k iniciativě Suchej únor. Cílem je poukázat na problém s alkoholismem, který má v Česku vzestupnou tendenci. Vedení městské části chce být tímto krokem inspirací také pro ostatní obyvatele, kteří se mohou k této iniciativě připojit.

Reklama

K takzvanému Suchému únoru se přidala i Praha 11. Jedná se o osvětovou kampaň podporující osobní zkušenost s měsíční abstinencí od alkoholu.

"Která každoročně upozorňuje na to, že je v Čechách zhruba milion lidí na hraně rizikového pití a nám jde o to, aby si každý udělal tu zkušenost a zjistil, jestli on ovládá alkohol a nebo alkohol náhodou jeho. Letos je to desátý ročník, my jsme loni vydávali knížku Suchej únor, která je i letos v nabídce pro registrované sušiče a zároveň rozšiřujeme činnost, zajímá nás firemní prostředí a zaměstnanci jako ohrožená cílová skupina a dále se budeme věnovat dětem a podávání alkoholu rodičů dětem," řekl Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor.

"Já se přiznám, že u této věci u nás byla určitá diskuze, kdy na jednu stranu já a i někteří další kolegové jsme říkali, že by bylo dobré tuto iniciativu podpořit, protože zejména v covidové době to zaznamenáváme jak ve svém okolí, tak člověk to slyší v médiích, že se zvyšuje konzumace alkoholu doma v domácnostech. Nejsem si úplně jist, jestli řešení problémové situace, kterou covid přinesl, spočívá v tom, že budeme doma popíjet. Tak jsme si řekli, že se rozhodneme toto podpořit," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Vedení městské části chce tímto krokem být inspirací také pro ostatní obyvatele, kteří se mohou k této iniciativě připojit.

"Proč výběr u nás padl na to, že bych to měl prezentovat já, o tom nechci dál spekulovat. Rozhodně si nemyslím, že bych byl úplně tím typickým reprezentantem toho, kdo doma popíjí, nicméně považuji za důležité poukázat na to, že je to docela riziková situace, zejména s psychickým stresem, který toto období přináší a proto tu iniciativu chceme podpořit. To bylo to primární rozhodnutí, proč já - jménem městské části, proč MČ se rozhodla tuto akci podpořit," řekl Martin Sedeke. 

Přidat se může každý a není k tomu potřeba žádná registrace. Pokud byste se ale chtěli přidat do komunity takzvaných sušičů, můžete se zaregistrovat na webu suchejunor.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu