• Načítám...
>

V Praze 11 vznikla dvě nová workoutová hřiště

  • 3. června 2022,
  • 16:08,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Sportem ku zdraví. Tímto mottem se rozhodně řídí městská část Praha 11. Pro své občany aktuálně nechala postavit dvě nová hřiště pro kruhový trénink.

Reklama

Pořádné sportovní vyžití svým občanům nabízí městská část Praha 11. Ve volnočasovém areálu v Kupeckého ulici vybudovala zcela nové workoutové hřiště. 

"Je to jedno ze dvou. Druhé je v Hrabákova - v dalším volnočasovém areálu a obě tato hřiště vznikla na základě participace s místními uživateli, že by rádi ocenili, aby v tomto volnočasovém areálu byl i tento prvek," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

"Tato lokalita byla intenzivně projednávaná už během covidu, kdy spoustu lidí říkalo, že když jsou zavřená fitka, co budou dělat, kam si půjdou zacvičit a těch podnětů se sešlo opravdu hodně, takže jsme se rozhodli na základě tohoto se do toho pustit," řekla Kristýna Jirsová, koordinátorka Zdravé Prahy 11.

Sportovci tak získali nové hrazdy, žebřiny, šikmou lavici a další prvky pro posilování. V areálu v Kupeckého ulici tak nové hřiště doplnilo stávající zařízení, které je veřejností hojně využíváno. 

"V současné době tady máme tři pumptracky, jeden liniový, jednu dráhu 100 metrů a jeden dětský, ten je padesátimetrový, aby se oddělily ty zadnější věci a menší jezdci. Už tady máme toalety a je tady unikátní 3D hřiště, jediné na světě. My bychom chtěli areál ještě do budoucna rozšířit o občerstvení, možná griloviště, máme v úvaze vodní prvek a v létě se bude v celém areálu natírat plot, protože chceme, aby to vypadalo hezky," řekl Jan Stárek. 

"Ještě jinde po Jižním Městě bychom rádi pár nějakých venkovních cvičících prvků umístili, protože opravdu to venkovní fitness se stalo hitem a i když už covid umožňuje cvičit vevnitř, tak ten zájem stále neodpadává," řekla Kristýna Jirsová, koordinátorka Zdravé Prahy 11.

Dvě workoutová hřiště vyšla dohromady na zhruba 1 milion korun. A už teď je jasné, že jejich vybudování bylo bezesporu skvělým krokem, protože se od svého otevření těší obrovskému zájmu sportovců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu