• Načítám...
>

Pumptracková dráha v Praze 11 změnila svůj tvar

  • 25. srpna 2022,
  • 8:07,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Modulární pumptracková dráha, která se nachází při Základní škole Kupeckého v Praze 11, změnila svůj tvar. Přibyly jí nové zákruty a pro své uživatele bude zase o něco složitější. Novou trať na dráze půjde změnit ještě třikrát.

Reklama

Modulární pumptracková dráha ve volnočasovém areálu při ZŠ Kupeckého dostala novou podobu. Po více než roce své existence změnila svůj tvar a přibyly jí nové zákruty.

"Ten systém to umožňuje a po dohodě s realizační firmou jsme rozhodli o tom, že dojde k tomu, aby ten systém těch modulárních bloků byl v jiném duchu. Základ je ten, že ti uživatelé mohou využít i jiné schopnosti a možnosti té trasy a my jsme jim tuto možnost umožnili," řekl Jiří Dohnal - starosta MČ Praha 11.

Novou sestavu tak mají všichni na kolečkových bruslích, koloběžkách nebo skateboardech. Do budoucna by se zdejší pumptracková trasa mohla ještě několikrát pozměnit.

"Je to vždy jen o počtu dílů, které máte k dispozici a tady konkrétně na Praze 11 můžete vytvořit až 4 tvarová uspořádání. Pro jezdce a uživatele to má obrovskou výhodu, že jak už to měli vše naježděné a jezdí skoro už z paměti, tak přijedou a rázem mají novou sestavu," řekl Jaroslav Vašut - jednatel společnosti Way to nature s. r. o.

"Líbí se mi tady to, že sem mohu chodit s kamarády a že je to tady pořád nové," řekl Daniel Kuchařík - návštěvník volnočasového areálu.

Nový speciální pumptrack chce radnice Prahy 11 vybudovat ještě na Opatově.

"Připravujeme na základě požadavků městské části se společností Finep nový speciální pumptrack, který bude v zemi, bude u metra Opatov a měl by být slavnostně otevřen 13. září v odpoledních hodinách, kde by mělo proběhnout i sousedské setkání," řekla Kristýna Jirsová - koordinátorka Zdravé Prahy 11.

Volnočasový areál při Základní škole Kupeckého by se podle starosty Jiřího Dohnala měl do budoucna ještě rozšířit. V nejbližší době by tu mohlo vzniknout občerstvení s posezením. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu