• Načítám...
>

Areál ledových sportů v Praze 11 otevře začátkem roku 2023

  • 6. září 2022,
  • 13:55,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Již v únoru roku 2023 by se mohl otevřít areál ledových sportů na Jižním Městě. Radnice Prahy 11 v srpnu odprodala akcie a soukromý investor by tak měl brzy ve stavbě pokračovat.

Reklama

Po několika letech nepříjemných dohadů je spor o stavbu areálu ledových sportů na Jižním Městě u konce. Srpnové zasedání zastupitelstva rozhodlo o prodeji této budovy.

"Podařilo se prodat akcie neboli dohodnout všechny věci, které s tím souvisí a v této chvíli městská část potvrzuje, že již není vlastníkem žádných akcií a žádného podílu ve společnosti AR Delta, prakticky to znamená, že se odblokovalo to, že ten areál se nestaví a podle posledních informací by měl být hotov a k dispozici veřejnosti v prvním kvartálu příštího roku," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

V novém areálu vzniknou dvě ledové plochy. Jedna hokejová o velikosti 26 x 56 metrů a druhá menší, kterou budou moci využívat zájemci o curling.

"My jsme s nimi uzavřeli dohodu, s akcionářem dvě, kterému jsme ty akcie prodávali, o tom, že mohou naše školy a školky, neboli děti z těch školek a škol, tam chodit sportovat, bruslit, případně hrát hokej. Ta dohoda je v podstatě oboustranně výhodná, to znamená, že dopolední čas, který existuje, můžeme za dobré finanční prostředky nabídnout těm školkám a školám," řekl Jiří Dohnal.

"Pokud jde o občany Jižního Města, tak se nemusí bát, protože ve smlouvě o spolupráci zůstaly všechny požadavky městské části, kdy zejména škola Ke Kateřinkám, která s tím objektem sousedí, má každý den jednu hodinu pro sebe zabookovanou a dále je tam 8 hodin týdně pro veřejné bruslení. Pokud městská část bude chtít i pro další školy, tak má přednostní právo vždy každý rok objednat led pro základní školy a mateřské školy z Jižního Města," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Kromě dvou ledových ploch bude areál doplněn o další prostory, jako jsou odpočinková zóna, restaurace, fitness, místnosti pro rehabilitaci a fyzioterapii a také půjčovna sportovních potřeb. Součástí projektu byla také stavba venkovních hřišť právě pro Základní školu Ke Kateřinkám, která jsou již vybudována. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu