• Načítám...
>

Praha 11 ocenila nejlepší díla zachycující Jižní Město

  • 14. září 2022,
  • 12:14,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Jižní Město oslavilo 1. září loňského roku 50 let od svého vzniku. Vzhledem k opatřením spojeným s pandemií covid-19 však nebylo možné tohle kulaté výročí řádně oslavit. K této příležitosti připravila radnice pro své občany soutěž o nejkrásnější obrázek či fotku s motivy Jižního Města. Pět nejlepších převzalo ocenění přímo z rukou starosty Jiřího Dohnala.

Reklama

K  50. výročí od svého vzniku připravila radnice Prahy 11 kreativní soutěž O pohlednici Jižního Města. Cílem bylo zachytit, jak městská část vypadá očima místních obyvatel. Svůj pohled mohli zájemci zachytit formou fotografie, kresleným obrázkem, grafikou nebo koláží s motivem, který představuje oblíbenou lokalitu, ať už jde o stavby, přírodní místa, parky, vnitrobloky či momentky ze života. Své návrhy mohli do soutěže přihlásit všichni obyvatelé či příznivci městské části do konce letních prázdnin. 

"My jsme primárně chtěli udělat takovou soutěž, která je v létě a spojuje naše obyvatele s Jižním Městem. A jelikož v loňském roce bylo 50 let výročí Jižního Města, tak jsme chtěli do druhé padesátky vyhlásit tuto spojitost. Musím říct, že zájem byl velký," říká starosta MČ Praha 11, Jiří Dohnal.

Pět nejlepších autorů si převzalo ocenění přímo z rukou starosty Jiřího Dohnala na oslavách Dne Prahy 11. S tím, že vybraná díla budou následně použita jako motivy pro limitovanou sérii pohlednic Jižního Města. 

"Mně se konkrétně na této fotce líbí, že je to západ slunce na Jižním Městě. Je tam vidět kus sídliště se symbolem mayského slunce, které bylo na začátku stavby toho sídliště," uvedla Olga Kubínová, vítězka soutěže. 

"Graficky jsem vytvořila pohlednici. Je složena ze dvou částí. Jedna část je vzpomínková, kde je vyobrazena stavba Jižního Města a v druhé polovině je nynější výstavba domu," představila Stela Lišková, vítězka soutěže. 

"Je to fotka v takzvaném rezortu parku. Ono to tam vypadá jako v parku. Jsou tam krásné stromy, květena a voda," uvedla Ladislava Tikovská, vítězka soutěže. 

Vzhledem k velkému zájmu plánuje vedení městské části soutěž uspořádat i v příštím roce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu