• Načítám...
>

Senior Taxi v Praze 11 bude fungovat dál

  • 13. září 2022,
  • 10:08,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Pro velký zájem o Senior Taxi se vedení Prahy 11 rozhodlo, že naváže na spolupráci se Senior Taxi. To zatím v městské části funguje 18 měsíců a projekt je úspěšný. Registrační kartičku, se kterou si senioři a fyzicky znevýhodnění lidé mohou auto objednat, už tam vlastní.

Reklama

Taxíkem na úřad nebo k doktorovi a to bez ohledu na vzdálenost jen za 20 korun. Senior Taxi v Praze 11 bude pro velký zájem fungovat i nadále.

"Máme za sebou první etapu zkoušecí a evidentně se to vydařilo, protože je spokojenost všech, takže jsme se pustili do vyhledávání nového provozovatele a vyhrál to zase ten, který provozoval tu první část, což je dobře, protože lidé jsou s ním spokojení," řekl Petr Jirava - radní MČ Praha 11.

"To je taková ohromná pomoc, protože když je člověk takový bezmocný, nemohoucí a blbě chodí a dozví se, že je tato možnost k mání, tak je to úžasné," řekla Alena Pešková - klientka Senior Taxi.

"Využívám to dost, protože chodíte na chirurgii, chodíte na onkologii a různé specifické obory, které třeba tady v okolí nikde nebyly a když jdete v nemocnici na pohotovost, tak je to rychlé," řekl Mojmír Struhar - klient Senior Taxi.

Své klienty vozí Senior Taxi nejen na území Prahy 11, ale zajíždí i do míst, kam tito lidé potřebují nejčastěji.

,,Kromě Jižního Města zahrnuje ještě tři menší městské části - Šeberov, Křeslice a Újezd a navíc je tam Thomayerova nemocnice, IKEM, úřad práce a dvě polikliniky - Budějovická a Spořilov," řekl Petr Jirava - radní MČ Praha 11.

Senior Taxi mohou využívat obyvatelé Prahy 11 starší 75 let nebo držitelé průkazu o zvlášť těžkém postižení či průkazu o zvlášť těžkém postižení s průvodcem. K využívání služby je ale také potřeba registrace.  

,,Aby se stali klienty této služby, tak si musí na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví vyzvednout kartu a na základě té potom mohou vstupovat do těch dvou vozů, které zatím jezdí," vysvětlil radní městské části Praha 11, Petr Jirava.

Cena jedné jízdy je 20 korun a každý klient má nárok vzít si do auta jako doprovod jednu osobu. Telefonicky si klienti mohou auto objednávat 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Podle radního Jiravy Senior Taxi v Praze 11 využívá už téměř třetina seniorů, kteří na ni mají nárok a zájem o službu stále roste.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu