• Načítám...
>

K větší bezpečnosti v Praze 11 přispějí patroly

  • 26. října 2022,
  • 10:30,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Místa, na kterých se často scházeli drogově závislí či lidé bez domova, jsou pod dohledem patroly. Dvoučlenné hlídky bezpečnostní agentury pravidelně kontrolují pořádek ve třech lokalitách městské části. Radnice si od tohoto kroku slibuje především zvýšení bezpečnosti v ulicích městské části.

Reklama

S cílem zvýšit bezpečnost ve vybraných lokalitách Prahy 11 zavedla městská část takzvané patroly. Dvoučlenné hlídky bezpečnostní agentury dohlíží na pořádek v místech, která byla dlouhou dobu trnem v oku nejen vedení radnice, ale i místním obyvatelům.

"Patroly jsme sem zavedli proto, že se za poslední rok začaly množit stížnosti občanů na situaci, která je nejen na pochozí zóně Háje, jak se nazývá tato část Jižního Města, ale i u obchodního centra u Hvězdoslavovy ulice a též v okolí stanice metra Opatov. Ty stížnosti primárně směřovaly k tomu, že se zde množí chování některých méně přizpůsobivých občanů, kteří obtěžují svým chováním okolí, znejišťují běžné uživatele, pokud jde o bezpečnost, čistotu a podobné věci. A tím pádem byla městská část požádána, aby tu situaci řešila," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

"Jedná se o dvě skupiny lidí, kteří obtěžují ty ostatní. Jednak jsou to klasičtí bezdomovci, ale ti se vyskytují kupodivu daleko méně, než ti druzí. Bezdomovec už ani nevyhledává místo, kde je příliš vidět a tak dále. Ti, kteří obtěžují daleko více, to jsou ti lidé, kteří tady bydlí normálně, nepracují, posedávají na lavičkách, pokřikují na lidi, popíjí víno a tak dále. A to jsou ti, kteří obtěžují běžné občany," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Hlídky pracují v součinnosti jak s městskou, tak i státní policií. Za necelé dva měsíce fungování má jejich práce mezi obyvateli jedenáctky pozitivní ohlasy.

"Ta zpětná vazba je pozitivní. Stačí, když se tady projdete a vidíte, že ten rozdíl je markantní na první pohled. Musím říci, že je pozitivní ze strany občanů. Přišlo mi docela hodně emailů, kde občané psali, že to kvitují a že ta situace se opravdu zlepšuje," řekl Martin Sedeke. 

Praha 11 nevylučuje, že by mohla počet hlídek posílit a zajistit tak dohled také v dalších lokalitách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu