• Načítám...
>

Praha 11 plánuje obnovit provoz srubu Gizela

  • 26. října 2022,
  • 14:53,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 plánuje obnovit provoz srubu Gizela. Ten by měl sloužit svému původnímu účelu. Vedení městské části proto požádá pražský magistrát o svěření této stavby.

Reklama

Srub Gizela, který v minulosti sloužil nejen ke konání nejrůznějších akcí, ale také jako vyhledávané místo cyklistů a návštěvníků Kunratického lesa, by se mohl dočkat znovuotevření. O jeho svěření hodlá vedení Prahy 11 požádat pražský magistrát.

"I zde bylo provozováno zázemí pro občerstvení, které sloužilo lidem, kteří navštěvují za námi ležící Kunratický les. Lidé si sem chodívali zaběhat nebo maminky se tady posadily s dětmi a v tomto srubu byla možnost si dát limonádu, kávu, čaj a podobně. Pak ten srub vyhořel a poté, co vyhořel, jeho původní provozovatel ho sice nechal opravit, ale následně se dohodl s hlavním městem Prahou na tom, že ta stavba přejde do vlastnictví hlavního města Prahy. Od té doby ten srub provozován není," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Přibližně dva roky již městská část řeší možnost znovuotevření srubu. S tím je ale spojeno několik problémů, které radnice Prahy 11 v této souvislosti řeší.

"Jednak, že ta stavba není zkolaudována a kromě toho, že je ve vlastnictví hlavního města Prahy, což je třetí problém a také to, že ten pozemek, na kterém se ten srub nachází, není oddělen od pozemku, který tvoří ten les jako celek. Takže jsem inicioval věci, jednak oddělení toho pozemku, bude-li nám Praha svěřovat ten srub, aby nám ho svěřovala pouze s pozemkem, na kterém ten srub leží a blízkým okolím. A druhá věc je, že jsem komunikoval velmi intenzivně s hlavním městem Prahou ve věci kolaudace toho srubu, takže s potěšením mohu říci, že v tuto chvíli je jednak pozemek oddělen a jednak asi před 14 dny byl srub zkolaudován," řekl Marin Sedeke.

Pokud bude srub městské části svěřen, bude radnice rozhodovat o provozovateli. Praha 11 by ráda zachovala koncept z minulých let, kdy zde fungovalo občerstvení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu