• Načítám...
>

Děti v Praze 11 mají nové dopravní hřiště

  • 1. listopadu 2022,
  • 19:46,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 mají děti nové dopravní hřiště. To vyrostlo na původním a dlouhodobě neudržovaném plácku uprostřed sídlištní zástavby. Hřiště radnice nechala vybudovat na přání zdejších obyvatel v rámci participativního rozpočtu za necelý jeden a půl milionu korun.

Reklama

Popraskaný asfalt a prázdný prostor. Takhle vypadalo místo poblíž ulice Brandlova na jihu Prahy ještě před rokem.

A takhle vypadá asfaltový plácek dnes. Na zhruba 700 metrech čtverečních tady městská část Praha 11 nechala vybudovat dopravní hřiště.

"Je to jeden z dalších projektů participativního rozpočtu. Tento projekt vede městská část ve spolupráci přímo s občany Prahy 11. Ti mají nápad, občané hlasují a tento byl jeden z vítězných," řekl Martin Duška - radní MČ Praha 18.

Roky chátrající plácek uprostřed sídliště tak v rámci třetího ročníku místní participace dostal novou podobu za bezmála 1,5 milionu korun. Pro návrh na stavbu dopravního hřiště hlasovalo z 1187 zúčastněných celkem 384 místních obyvatel. 

"My jsme nejlidnatější sídliště v celé republice a máme tady jedno malinkaté dopravní hřiště, kde je pět dětí na odrážedle a je to úplně plné. Mě napadlo udělat větší, aby tam mohlo více dětí a hlavně větší děti, které se opravdu potřebují učit, jaké je to jezdit v provozu," řekla Jana Rajtmajerová - občanka Prahy 11 a navrhovatelka dopravního hřiště.

"Já bych rád pozval všechny maminky a rodiče z okolí, aby si to dětské hřiště šli užít, protože za chvilku bude zima a další využití až na jaře, tak aby si vyzkoušeli, jak to tady vypadá a že to je určitě ku prospěchu všech," řekl Jiří Dohnal - starosta MČ Praha 11.

Praha 11 ale se stavbou dopravních hřišť ještě neskončila. Vyrůst by tady do budoucna mělo podle starosty městské části ještě minimálně jedno další. O tom, kde by mohlo stát, si možná rozhodnou místní občané už v příštím roce. Pro participatnivní rozpočet na rok 2023 radnice vyčlenila dalších 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu