• Načítám...
>

ZŠ Mikulova má nové sportovní hřiště

  • 8. listopadu 2022,
  • 8:03,
  • PRAHA 11,
  • Markéta Frydrychová

Základní škola Mikulova v Praze 11 převzala od městské části nově zrekonstruované sportovní hřiště. V dopoledních hodinách patří hřiště škole, ale v těch odpoledních sportovní areál využívá FK Dukla Jižní Město. Celá rekonstrukce vyšla zhruba na osm milionů korun.

Reklama

Základní škola Mikulova v Praze 11 převzala od městské části nově zrekonstruované sportovní hřiště. Celou modernizaci zafinancovala jedenáctá městská část za podpory hlavního města Prahy.

"Městské části Praha 11 se podařilo vyjednat dotaci 6 milionů korun na hlavním městě Praze a díky tomu jsme byli schopni vysoutěžit tuto veřejnou zakázku, která znamenala, že na základní škole se podařilo vyměnit povrch toho fotbalového hřiště, takže městská část pro to udělala maximum a já jsem rád, že se to podařilo," řekl Jiří Dohnal (Piráti), starosta MČ Praha 11.

V dopoledních hodinách patří hřiště škole, ale v těch odpoledních sportovní areál využívá FK Dukla Jižní Město. Není tedy divu, že předešlý trávník už značnou úpravu vyžadoval.

"Především se jedná o povrch, který už byl degradován, už se na něm nedalo hrát, máme to dnes potvrzené od FAČRu, čili došlo ke kompletní výměně trávníku. Máme tady třetí generaci. Ta rekonstrukce trvala zhruba dva měsíce, což nebylo úplně dlouho, ale samozřejmě ten požadavek na tu rekonstrukci vzešel až někdy v únoru tohoto roku, čili nebylo to rozpočtováno a než se to vysoutěžilo, tak ta rekonstrukce probíhala v září a říjnu tohoto roku," řekl Jan Stárek (TOP 09), radní MČ Praha 11.

Celá rekonstrukce vyšla zhruba na osm milionů korun. Další změny na hřišti čekají v podobě nových fotbalových branek nebo sítí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu