• Načítám...
>

Praha 11 je stále bez nového vedení

  • 9. listopadu 2022,
  • 14:18,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

O tom, kdo povede jedenáctou městskou část v následujících čtyřech letech, stále není jasno. Na ustavujícím zastupitelstvu totiž na návrh vítězného Hnutí pro Prahu 11 byly v programu staženy body, ve kterých se mělo nové vedení volit.

Reklama

O tom, kdo povede jedenáctou městskou část v následujících čtyřech letech, stále není jasno. Na ustavujícím zastupitelstvu totiž na návrh vítězného Hnutí pro Prahu 11 byly v programu staženy body, ve kterých se mělo nové vedení volit.

"My aktuálně víme, že není domluvená koalice na Praze 11, tudíž jsme usoudili a po dohodě s ostatními stranami jsme se jen ujali toho administrativního formálního kroku stažení těch bodů volby starosty a členů rady. Postup je takový už několik týdnů, že je snaha o dojednání koalice na Praze 11, ty kroky postupují, jdou sice pomalu, ale nějakým způsobem jdou dopředu, takže my doufáme, že na příštím jednání zastupitelstva bude zvolena nová rada," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí Pro Prahu 11), zastupitelka MČ Praha 11.

"Myslím si, že je to správný krok, byla na tom politická shoda a probíhají jednání a já doufám, že ještě v průběhu listopadu se dočkáme nějaké dohody, která by znamenala to, že na příštím zasedání zastupitelstva městské části Praha 11 už bude možno volit starostu nebo starostku, radu a výbory," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), zastupitel MČ Praha 11.

I přes to, že úprava programu byla schválena téměř jednohlasně napříč celým politickým spektrem, zazněly k tomuto kroku drobné výtky. A to například z úst zastupitelů hnutí ANO, které v komunálních volbách v Praze 11 skončilo jako druhé.

"Mě to překvapilo, až vlastně zklamalo, že vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11 nepřišel s žádným řešením 6 nebo 7 týdnů po volbách, a že dokonce navrhli stažení bodů volby výborů, které jsou ze zákona. Aspoň třeba i na magistrátu se navolily minimálně výbory, dokud tam není koalice, u nás se dnes na Praze 11 nevolí nic. Myslím si, že to není dobře, že dál funguje dosluhující rada, která nemá mandát z voleb, sedí tam tři radní, kteří dnes nejsou ani zastupiteli. Myslím si, že to prostě není správně," řekl Ondřej Prokop (ANO), zastupitel MČ Praha 11.

"Dnes každopádně rada městské části zvolena nebyla, hnutí ANO hned po volbách učinilo nabídku jak na stranu Hnutí pro Prahu 11, tak i na stranu bývalé koalice ODS, TOP, STAN a Piráti. Jednání v tuto chvíli probíhají, ale nejsou tak rychlá na to, aby tady dnes ta rada mohla proběhnout, ale počítáme, že do příštího zastupitelstva by mělo býti rozhodnuto," řekl Martin Horák (ANO), zastupitel MČ Praha 11.

Zastupitelstvo jedenácté městské části tvoří 35 členů z celkem 6 stran.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu