• Načítám...
>

Praha 11 i letos nabídne zajímavý adventní program

  • 16. listopadu 2022,
  • 14:45,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Advent se blíží a přípravy vrcholí. V Praze 11 opět také letos chystají bohatý doprovodný program. V plánu je tradiční zvonohra, Česká mše vánoční nebo vánoční koncert Jana Svěceného.

Reklama

První adventní neděle se blíží a přípravy vrcholí. Pozadu nezůstávají ani městské části hlavního města. Třeba radnice Prahy 11 tradičně ve spolupráci s místní organizací Kulturní Jižní Město opět chystají bohatý adventní program. 

"Vánoční program na Chodovské tvrzi je tradičně pestrý, je to koncentrováno především do víkendu 16. - 18. 12. Městská část se podílí na spolufinancování, ale ta organizace jde především za Kulturním Jižním Městem, které program pro nás a celou organizaci zajišťuje," řekl Jan Stárek (TOP 09 - STAN) - radní MČ Praha 11.

No a které akce tedy Praha 11 plánuje? Tou úplně první bude už tradiční Rybova Česká mše vánoční.

"Vánoční mše Jana Jakuba Ryby bude tak, jako tradičně, od Mikrochoru a Symfonického orchestru Dalibora Havlíčka. Je to už tradice, s tímto souborem spolupracujeme řadu let. Je tady spousta lidí, všichni zpívají i okolo a má to moc hezkou atmosféru," řekla Iva Molenová - ředitelka organizace Kulturní Jižní Město.

Mše se uskuteční v pátek 16. prosince od sedmi hodin večer v prostorách Chodovské tvrze. V odpoledních hodinách ale nebudou chybět ani tvořivé dílny pro děti. Hned druhý den, tedy v sobotu 17. prosince, pak dorazí i tradiční mobilní zvonohra.

"K té zvonohře bych jen doplnila, že to je mobilní zvonohra Carillon, celý ten komplex přijede na velkém voze, protože to váží 12 tun, takže to není žádný drobeček a je to něco nádherného. Doporučuji poslech," řekla Iva Molenová - ředitelka organizace Kulturní Jižní Město.

Zvony se pak na Chodovské tvrzi rozezní od pěti hodin odpoledne. Vůbec největší adventní akcí ale bude Vánoční koncert Jaroslava Svěceného. Ten se uskuteční ve středu 21. prosince od sedmi hodin večer. Koncert bude i tentokrát hostit Chodovská tvrz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu