• Načítám...
>

Praha 11 má dva vánoční stromky. Jeden zdobí, druhý pomáhá

  • 9. prosince 2022,
  • 14:58,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Prahu 11 zdobí dva vánoční stromečky. Ten první stojí před komunitním centrem Matky Terezy a vedení městské části ho tam rozsvítilo i přes nepříznivé počasí. Druhý stromek má sloužit dobré věci. Nachází se v obchodním centru na Chodově a místo četných ozdob na něm visí papírová přání.

Reklama

I přes mrazivé počasí se v Praze 11 rozzářil vánoční stromeček. Před Komunitním centrem Matky Terezy se kvůli tomu navzdory sněžení sešly desítky lidí.

"Musím říci, že stromeček je podle mě pěkný, i ta velikost odpovídá a kdyby nepřituhlo a nezačalo sněžit, tak bych řekl, že je to super. Ale takhle je mi trochu zima," řekl Martin Sedeke (ODS) - místostarosta MČ Praha 11.

anketa

Rozsvěcení vánočního stromečku už je v Praze 11 tradice. V předchozích dvou letech se ale akce kvůli pandemii koronaviru nekonala. V příštích letech by navíc stromek měl stát před radnicí.

"Je i pravdou, že v minulých letech jsme koupili strom, který teprve vyroste, je teď malý. To znamená, že nemělo smysl ten strom u radnice zdobit, protože by to nevypadalo úplně optimálně, ale během pár let tam budeme mít strom, který budeme tradičně každý rok využívat," řekl Martin Sedeke (ODS) - místostarosta MČ Praha 11.

Na jedenáctce ale mají vánoční stromky dva. Ten druhý se nachází v obchodním centru na Chodově a místo ozdob na něm visí 120 papírových přání. Do nich místní senioři sepsali své tužby.

"Nejčastěji naši klienti si přejí potravinové koše, kosmetické balíčky, ale i knihy a nějaké drobné oblečení," řekla Šárka Vracovská - sociální pracovnice Jihoměstská sociální a.s..

Obdarovat seniora může kdokoli.

"Může utrhnout ze stromu dosud nesplněné přání, dáreček koupit, označit ho, pro koho ten dáreček je a odevzdat to do podlaží -1 na informační centrum Click & Services," řekla Šárka Vracovská - sociální pracovnice Jihoměstská sociální a.s..

Strom splněných přání zájemci naleznou u vchodu B do obchodního centra na Chodově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu