• Načítám...
>

Praha 11 připomínkuje dva stavební projekty

  • 21. prosince 2022,
  • 15:38,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Rada MČ Praha 11 na svém jednání schválila návrh na podání připomínek ve společném řízení vedeném stavebním úřadem pro Prahu 11 ve věci investičního záměru Residence Tatarkova a podání odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu pro Prahu 11 ve věci investičního záměru Litochlebský park, na základě kterého je možné záměr realizovat.

Reklama

Radní jedenácté městské části schválili návrh na podání připomínek ve společném řízení vedeném stavebním úřadem pro Prahu 11 ve věci investičního záměru Residence Tatarkova. V tomto projektu je městská část již od samého začátku ve sporu s investorem.

"To znamená, ta naše představa o tom, jak ten dům má být situován, jak má být vysoký, jak má být daleko od okolních objektů je jiná, než investora. Investor bez ohledu na naše připomínky podal žádost o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení a my jsme samozřejmě využili toho, že máme postavení účastníka řízení a podali jsme připomínky k tomu, jak ten projekt vypadá. V tomto případě ale ještě nebylo stavebním úřadem rozhodnuto," řekl Martin Sedeke (ODS), místostarosta MČ Praha 11.

Pokud stavební úřad vydá povolení, je ve hře také možné odvolání, které by podala městská část.

"To je věcí rozhodnutí rady, ale pokud bych já byl v té době radní pro územní rozvoj, tak bych podával radě návrh na to, abychom se odvolali. Ono to souvisí s jednou věcí, kterou já se pokouším už skoro 4 roky, co jsem ve funkčním období, vysvětlit. Že městská část, potažmo radní pro územní rozvoj, místostarosta, starosta a tak dále, nejsou ti, kdo nějaký projekt povolují. Tím, kdo to povoluje, je stavební úřad. Ten je na nás opravdu nezávislý. Já jsem nikdy neřekl, že městská část nemůže proti budování nebo realizaci projektů nic dělat. Já jsem vždy říkal, že když za mnou přišli a říkali: 'zakažte to', tak jsem říkal, že nemůžu zakazovat, neboť nejsem tím, kdo to povoluje. To je obrovské nepochopení ze strany některé veřejnosti vůči vedení městské části, pokud jde o její postavení," řekl Martin Sedeke (ODS), místostarosta MČ Praha 11.

Vedení Prahy 11 zároveň rozhodlo o podání odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu ve věci investičního záměru Litochlebský park.

"My tam máme výhrady proti tomu, že ten projekt neodpovídá parametrům, které nám byly představeny, zejména naše největší výhrada spočívá v počtu bytů, protože počet bytů, které se tam nyní staví, je poměrně velký a hlavně jsou to strašně malé byty. Není cílem vytvářet z Jižního Města ubytovnu, ať už pro zahraniční pracovníky nebo pro někoho kdo tudy jen projíždí a chce se v rámci Airbnb rychle někde ubytovat, ale my tady skutečně chceme budovat plnohodnotnou městskou část, skoro bych řekl plnohodnotné malé město," řekl Martin Sedeke (ODS), místostarosta MČ Praha 11.

Původní záměr investora bylo vybudovat zde byty o rozloze 50 m2. Ve skutečnosti jsou ale nakonec byty naplánovány o poloviční velikosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu