• Načítám...
>

Praha 11 připravila nový rozpočet

  • 31. ledna 2023,
  • 14:51,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Rozpočet městské části a jeho úprava. To bylo téma prvního zasedání nové rady Prahy 11. Rozpočet musí schválit ještě zastupitelé.

Reklama

První kroky nového vedení jedenácté městské části vedly směrem k rozpočtu. Právě jeho úpravou se zabývali radní na svém prvním zasedání.

"Začali jsme ho studovat a byli jsme před tím rozhodnutím ho schválit. Nakonec jsme se rozhodli, že to neuděláme a že si to pořádně projdeme, abychom se za ten rozpočet mohli trošku postavit, protože to není jen v oblasti třeba územního rozvoje, ale zejména školství a jiných oblastí. Ten finanční stav, do kterého jsme přišli, neumožňuje moc z toho udělat hned, takže doufám, že se nám ta situace zlepší, abychom mohli začít dělat nějaké větší věci," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11.

Rozpočet prošel několika úpravami tak, aby odpovídal prioritám současného vedení městské části. Aktuálně je rozpočet schválený radou Prahy 11.

"Nám na stůl přistála "verze 4", což byla taková zvláštní okousaná verze, kdy v té verzi 1 byl nevyrovnaný rozpočet asi do 200 milionů, takže mezi verzí 1 a verzí 4 proběhlo mnoho škrtů v oblastech, kde jsme si nepřáli, aby se úplně škrtalo a chyběly tam věci, které si myslíme, že v rámci našeho koaličního programu by tam být měly. Nám toto vše svým způsobem vadilo a řekli jsme si, že ho přeskládáme jinak, byť to nic nemění na tom, že objem těch financí je stále stejný, takže je to opravdu jen o těch přesunech a o tom, kam poukázat tu naší pozornost," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11. 

O rozpočtu musí hlasovat ještě zastupitelé na svém únorovém jednání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu