• Načítám...
>

Otíkovu lávku čeká rekonstrukce

  • 31. ledna 2023,
  • 14:55,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Z důvodu špatného stavu bude od března probíhat rekonstrukce Otíkovy lávky. Pro obyvatele Hájí to neznamená takřka žádné omezení. Rekonstrukce bude trvat přibližně 200 dní.

Reklama

Takzvaná Otíkova lávka na Hájích projde v letošním roce rekonstrukcí. Důvodem je její špatný technický stav.

"Ta lávka je dlouhodobě v havarijním stavu, je z roku 1990, máme na to všechny peníze, máme projektovou dokumentaci, všechno, takže začínáme, můžeme začít rekonstrukci. Rekonstrukce bude stát asi 36 milionů, teď to přesně nevím, myslím, že 36 milionů, bude trvat přes 190 dní, budeme začínat v březnu, bude to trvat až do září," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11), radní MČ Praha 11.

Rekonstrukce lávky se obejde takřka bez omezení. Stovky chodců, kteří přes ní denně přechází, ji tak budou moci, s výjimkou několika dní, i během oprav využívat.

"Omezení by nemělo být žádné, obchozí trasy budou samozřejmě řádně vyznačeny, maximálně se ta lávka zavře na 7 dní, to je vlastně týden. Jediné, co bude, že se posune ta nástupní stanice o kousíček dál z důvodu zázemí stavby a tak dále," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11), radní MČ Praha 11.

Rekonstrukce bude zaměřena primárně na uložení lávky, pilíře, odvodnění, zábradlí a povrch.

"Ještě nemáme jasno, co se týká barevnosti, protože nechceme tuto původní oranžovou barvu ponechat. Možná o tom bude i anketa někde na Facebooku a tak dále. Chceme do toho trošku přitáhnout i místní obyvatele, takže to chceme ukázat lidem, nechceme tady direktivně, aby to bylo zelené nebo modré, chceme do toho ty lidi trošku namočit," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11), radní MČ Praha 11.

S opravami se na Otíkově lávce začne během března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu