• Načítám...
>

Cheerleadering baví děti v Praze 11

  • 14. února 2023,
  • 15:43,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Děti z Prahy 11 věnující se cheerleaderingu se mohou zúčastnit mistrovství světa v tomto olympijském sportu. Krůček od toho je dělí pouze finanční náročnost celé výpravy. Vedení sportovního klubu se proto rozhodlo oslovit dárce.

Reklama

Více než tři stovky dětí se v Praze 11 věnují cheerleadingu. Některé z nich mají možnost městskou část reprezentovat na mistrovství světa.

"Tady za mnou vidíte trénovat náš seniorský coed tým. Coed znamená, že je to mixovaný tým ženy a muži nebo dívky a chlapci, protože věk je tady od 16 let nahoru a vesměs jsou to děti, které vyrůstaly v našem klubu a trénují tady 10 - 15 let. A protože trénovali tvrdě, tak se jim povedlo nominovat na mistrovství světa, klubové mistrovství světa, které se bude odehrávat letos v dubnu v Orlandu v USA," řekla Nikoleta Míková, předsedkyně klubu.

Účast na mistrovství je ale finančně nákladná. Vedení klubu se proto rozhodlo na výpravu vybrat peníze od dárců.

"My se snažíme dělat všechno pro to, abychom to všem těm našim sportovcům umožnili, protože má každý samozřejmě jiné možnosti toho, aby si mohl takto drahou záležitost dovolit. Výjezd jednoho sportovce na to mistrovství světa, které zahrnuje letenky, dopravu, stravování, ubytování a startovní poplatky vyjde na 60 tisíc a těch lidí v tom týmu máme 28," řekla Nikoleta Míková, předsedkyně klubu.

"Za městskou část jsme velmi rádi, že tady máme takto úspěšný klub a snažíme se ho samozřejmě maximálně podporovat. V tuto chvíli ten náš dotační titul nemá žádnou část, která je přímo určená na reprezentaci a tak jsme se rozhodli, že kromě těch klasických dotací na činnost, kterou určitě JNS získají, tak jako běžně, je chceme podpořit právě mediálně, aby mohly jejich děti odjet na to mistrovství světa do Ameriky," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Aby se společný výjezd podařilo zafinancovat, pořádá sportovní klub například nejrůznější charitativní bazary. Naplánován je také běh.

"Běh pro veřejnost, kdy se mohou všichni zapojit a zúčastnit se toho běhu a to startovné nám pomůže jako fundraisingově profinancovat nějaké náklady na to mistrovství světa, tak se budeme těšit na všechny obyvatele Prahy 11, že si přijdou zaběhat," řekla Nikoleta Míková, předsedkyně klubu.

Přispět mohou případní zájemci nejen účastí na těchto akcích, ale také například přes sbírkový portál.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu