• Načítám...
>

Lidé v Praze 11 mohou zkrášlit okolí svých domů

  • 21. února 2023,
  • 17:13,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Praha 11 vyzývá místní, aby zkrášlili okolí svých domů. Pomoci k tomu mohou peníze z dotačního programu, za které mohou nakoupit vybavení pro založení zahrádek u domů. Stačí vyplnit žádost nebo se obrátit na úřad městské části. Čas je ještě do třetího března.

Reklama

Zahrádky před domy v Praze 11 mohou zase rozkvést do krásy. Málokdo totiž ví, že k tomu mohou pomoci peníze z městské části. Lidé tak nemusí investovat jen ze svého. Právě na příspěvek na vše potřebné ohledně předzahrádek na sídlištích myslí dotační program životního prostředí.

"V rámci něj mohou žádat buď sv nebo bytová družstva, případně i jednotlivci o finanční příspěvek na různé věci. Jedno z těch témat je zlepšení životního prostředí na Jižním Městě a v rámci něj mohou lidé žádat třeba o příspěvek na pořízení truhlíku na balkóny, na zahradnické nářadí, osivo, sazenice a další plůtek, který patří k tomu, aby měli hezké předzahrádky před domem," řekla Ivana Hovorková (HPP 11), místostarostka MČ Praha 11.

Stačí jen vyplnit žádost o finanční dotaci. Tu najdou zájemci na webových stránkách městské části Praha 11. Pokud má ale někdo obavy z toho, že by si s žádostí neporadil, může se rovnou obrátit na pracovníky odboru životního prostředí. Ti jsou připravení pomoci. Vedení městské části by tak chtělo podpořit místní, aby zkrášlili okolí svých domů. Na mnoha místech už si ostatně lidé udržují zahrádky na vlastní náklady.

"Víceméně před každým domem je nějaký záhonek nebo nějaký truhlík třeba přeměněný ze starého pískoviště, kde ty kytičky rostou a kvetou, takže podle mě ten zájem je, akorát se o té možnosti neví. Žádosti jsou spíše v jednotkách, kdy lidé chtějí podpořit finančně, přitom víme, že těch předzahrádek na Jižním Městě je hodně. Letos je potřeba žádat do třetího března a omezené je to i finančně, maximální výše je 50 tisíc korun a je tam třicetiprocentní spoluúčast žadatelů," řekla Ivana Hovorková (HPP 11), místostarostka MČ Praha 11.

V rámci dotačního programu životního prostředí mohou lidé nebo spolky a organizace žádat také o příspěvky pro eko vzdělávání dětí a mládeže, existuje i podpora komunitního kompostování nebo soužití se zvířaty ve městech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu