• Načítám...
>

V Praze 11 vznikne nový dům pro seniory

  • 1. dubna 2023,
  • 14:51,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

Na území Prahy 11 vznikne nový dům pro seniory. Místní radnice ho plánuje postavit poblíž Vejvanovského ulice a bude napřímo sousedit s tamní mateřskou školkou. Praha 11 na jeho výstavbu získala dotaci z magistrátu ve výši 20 milionů korun.

Reklama

V Praze 11 vznikne nový domov pro seniory. Půjde o kompletní rekonstrukci a dostavbu části objektu ve Vejvanovského ulici v areálu tamní mateřinky. Právě díky této akci dojde k navýšení kapacit pobytových sociálních služeb pro seniory na území jedenácté městské části.

"Městské části se podařilo získat dotaci ve výši 20 milionů korun od magistrátu, tu přidáme k našim vlastním zdrojům a k dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí. Díky tomu můžeme, protože stavba už má stavební povolení, vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele stavby a rádi bychom, aby se první lidé do této stavby nastěhovali do dvou let," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), místostarosta MČ Praha 11.

Celý objekt bude v rámci rekonstrukce a dostavby koncipován jako bezbariérový, bude klimatizován a také nuceně větrán s rekuperací. 

"Dům s pečovatelskou službou a domovy pro seniory spravuje jak Praha 11, tak hlavní město Praha. V těchto našich zařízeních jsou nejen lidé z Prahy 11, ale i odjinud z Prahy. Je to důležité i vzhledem k tomu, že třeba když někdo, kdo chce do domova pro seniory a má své děti nebo vnoučata v Praze 11, tak je logické, že může žádat i někdo odjinud z Prahy, aby oni měli k němu blízko," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), místostarosta MČ Praha 11.

Celkově očekávané náklady stavby jsou odhadovány na více než 100 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu