• Načítám...
>

U Chodovské tvrze se pálily čarodějnice

  • 1. května 2023,
  • 15:46,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

30. duben je po celém Česku a samozřejmě i v Praze spojený s tradičním pálením čarodějnic. K původně lidovému zvyku se připojila i městská část Praha 11, kde se tato oblíbená akce konala v parku u Chodovské tvrze. Na návštěvníky čekal bohatý doprovodný program. Děti si mohly zasoutěžit hned v několika disciplínách včetně skákání v pytli. Prohlédnout si mohly i hasičský vůz a hasičské vybavení. Nechyběly ani stánky s občerstvením a samozřejmě ani populární opékání buřtů, bez kterého si mnozí čarodějnice ani nedovedou představit.

Reklama

Městská část Praha 11 se i letos přidala k oblíbenému pálení čarodějnic, které se konalo v krásném prostředí parku u Chodovské tvrze. A ti, co dorazili, se ani tentokrát určitě nenudili, protože pro ně radnice Jedenáctky opět přichystala bohatý program.

"My tady máme klasické čarodějnice, za chvíli budeme zapalovat vatru, pak samozřejmě proběhne klasické pálení čarodějnic a kromě toho je tady docela bohatý doprovodný program pro děti, kdy ty děti dostávají kartičky a prochází takovou stopovačkou, tam jsou různé hry. Pak jsou za to nějaké odměny," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Děti si mohly například zaskákat v pytlích, čekalo je také malování na obličej, nechyběla ani oblíbená cukrová vata a nejrůznější dobroty. Na akci dorazili i hasiči, kteří nejenom zapalovali a následně hasili velkou vatru, ale připravili i program pro děti.

"Mimo toho tady také ukazují dětem to vybavení, které tady mají a mohou si tam popovídat i rodiče s dětmi a zjistit, jak ta práce hasiče vypadá," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Pro návštěvníky všech věkových kategorií byla připravena i řada stánků a hlavně opékání buřtů, které se u Chodovské tvrze rozjelo ve velkém a otestovala ho i sama paní místostarostka městské části Praha 11 Zuzana Böhmová.

"Já se těším nejvíce na buřta a přiznám se, že se u toho i občerstvím. Tuším, že tam jsou langoše, pivo, limonáda a pak to opékání těch buřtů," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Díky krásnému počasí na akci dorazily stovky spokojených lidí, kteří sem dorazili za zábavou, dobrým jídlem a pitím, bohatým programem a jak jinak než na samotný vrchol dne - zapálení velké vatry. 

"Já jsem velmi spokojená, je tady velká účast, přestože máme prodloužený víkend, tak se tady sešlo strašně lidí a ještě nekončíme a pravděpodobně ta účast bude ještě mnohem mnohem vyšší, až se tady rozjede to zapálení a upalování té čarodějnice," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Když se sejde slunečné počasí a zajímavý program, je z toho parádní den pro celou rodinu. A přesně tomu tak bylo při pálení čarodějnic u Chodovské tvrzi na Chodově v městské části Praha 11. Letošní filipojakubská noc je za námi, nezbývá, než se těšit zase za rok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu