• Načítám...
>

Praha 11 pro své občany opět připravila bohatý program

  • 5. května 2023,
  • 17:02,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Praha 11 pro své občany opět připravila bohatý program. Pomáhá jí s tím řada místních společností, které se zaměřují jak na aktivity pro rodiny s dětmi, maminky na mateřské, tak i na seniory. Se začátkem letní sezony tak obyvatele jedenáctky čekají dětské dny, divadelní představení, výlety nebo plavba parníkem.

Reklama

Výlety, sportovní aktivity, kvízy nebo rukodělné práce pro seniory, ale také rodinné akce či dětské dny. To jsou aktivity, které pro občany Prahy 11 každoročně ve spolupráci s radnicí chystá několik místních společností.

"Na Jižním Městě na našem sídlišti nám pomáhají sociální oblasti, například organizace Fosa, Ymca nebo Proxima Sociale a teď jsme v areálu komunitního centra Mezi Domy, kde různé služby poskytuje naše městská firma Jihoměstská sociální," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - 1. místostarosta MČ Praha 11.

Ta poskytuje především zdravotní, pečovatelské nebo odlehčovací služby pro seniory. Zároveň ale za podpory městské části zajišťuje také volnočasové aktivity nebo sociálně aktivizační služby.

"Je tam celá škála aktivit, to znamená výlety, komentované procházky, pěší výlety, cyklojízdy a pak máme velké akce," řekl Jan Schneider - ředitel společnosti Jihoměstská sociální.

Jednou z takových jsou i Sportovní dny seniorů. Letošní ročník se uskuteční ve čtvrtek 1. června na zahradě komunitního centra Mezi Domy v ulici Křejpského. Oblíbená akce má v Praze 11 už dvacetiletou tradici.

"Nejen naši klienti, ale právě i klienti třeba domova Donovalská a domova seniorů Jižní Město, přijedou a jsou tady všemožné soutěže, je to celodenní akce, nejpopulárnější soutěž je o nejdelší slupku z jablka, když strouhají," řekl Jan Schneider - ředitel společnosti Jihoměstská sociální.

Jihoměstská sociální myslí také na výlety a tak místní seniory začátkem léta čeká také třeba plavba parníkem. Na programu je ale také řada nesportovních aktivit.

"Máme cyklus přednášek, kdy chodí různí zajímaví přednášející, včera jsme tady měli paní z policie, která vyprávěla o prevenci, máme teď sérii přednášek o Parkinsonově chorobě," řekl Jan Schneider - ředitel společnosti Jihoměstská sociální.

Jihoměstská sociální pak ale nezapomíná ani na maminky s dětmi. 

"Pravidelně jsou tam různá divadelní představení, ale primárně jsou tam pravidelné kurzy, ať už pro maminky nebo pro děti, angličtiny, jóga tam je," řekl Jan Schneider - ředitel společnosti Jihoměstská sociální.

Ty probíhají opět v komunitním centru Mezi Domy, kde je venku například travnaté hřiště a uvnitř také příjemné posezení s kavárnou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu