• Načítám...
>

Na jihovýchodě Prahy se změnila síť autobusových linek

  • 12. května 2023,
  • 14:43,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Jihovýchodní část hlavního města čekají změny v autobusové dopravě. A to v souvislosti s plánovaným otevřením prodloužené trati tramvajové linky z Modřan do Libuše. Ta se otevře už 27. května.

Reklama

V sobotu 27. května bude na jihovýchodě Prahy zahájen provoz tramvajové linky z Modřan do Libuše. Jednat se bude o prodloužení linky číslo 17. Cestujícím v oblasti Jižního Města, Modřan a Zbraslavi to ale přinese hned několik změn v autobusové dopravě.

"Vznikne zcela nová linka číslo 126, která nahradí část linku 213, která jezdí do Uhříněvsi a také linky 154 a 197 přes zastávky Šperlova a Benkova," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

Místo toho bude linka 197 odkloněna ke stanici metra Roztyly a linka 154 nahradí zrušenou linku 165. Zrušená pak měla být linka 213, která stejnou trasu jezdí už 46 let. Proti jejímu zrušení se postavilo vedení Prahy 11.

"Naše sídliště má 26 % lidí 65 +. Ti lidé, když jsou 40 let zvyklí, že si tady sednou na Opatově na autobus, který je odveze na Želivského na hřbitovy a tak dále a najednou si sednou na autobus a místo toho, aby je hodil do Vršovic, tak skončí u Šeberáku, je prostě šílené," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

"Bylo rozhodnuto o jejím zachování v úseku mezi Želivského a Jižním Městem, naopak mezi Jižním Městem a Uhříněvsí přes Křeslice a Pitkovice bude tato linka nahrazena novou linkou číslo 126, která bude mít oproti té původní lince výrazně kratší intervaly," řekl Filip Drápal.

"Dvěstětřináctku", po které je nedaleko stanice metra Háje pojmenovaná i místní hospoda, měl nahradit autobus číslo 126. Vedení městské části se ale nakonec s magistrátem shodlo na tom, že původní linku zachovají. Změna by se totiž dotkla zhruba stovky tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu