• Načítám...
>

Vedení Prahy 11 povečeřelo s dětmi z Klokánku

  • 17. července 2023,
  • 8:27,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Na veřejném grilovišti v parku u Chodovské tvrze Prahy 11 uspořádalo vedení městské části grilování pro děti z místní organizace Klokánek. Ke stolům s voňavou večeří v parku usedly asi dvě desítky dětí. Pohodovému setkání kluků a holek z Klokánka navíc přálo i příjemné počasí.

Reklama

Marinovaná kuřecí prsíčka nebo domácí hamburgery se sýrem a zeleninou. Vůně letní pohody, která se už z dálky linula parkem nedaleko Chodovské tvrze v Praze 11. Na večeři k veřejnému grilovišti sem totiž vedení radnice pozvalo děti z místní organizace Klokánek.

"Připravili jsme pro ně takové tři druhy, jedno je kuřecí maso, jedno je klasický hamburger z hovězího masa a třetí důležitá věc je zelenina, protože děti potřebují i vitamíny," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

"Myslím si, že pro děti je to úplně něco jiného, nového, potřebují i mezi dospěláky," řekla Vendula Valeková - pečovatelka, organizace Klokánek.

"My jsme se rozhodli, že pro ně uděláme tuto věc, nás to baví, všechno jsme to dali ze svých prostředků a budu rád, když někdo převezme štafetu," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Ke stolům s voňavou večeří v parku usedly asi dvě desítky dětí. Pohodovému setkání kluků a holek z Klokánka navíc přálo i příjemné počasí.

"Klokánek má teď momentálně čtyři byty, v bytech jsou děti po čtyřech a tyto akce je spojují, tady přijdou k sobě, mohou si povyprávět a tak," řekla Vendula Valeková - pečovatelka, organizace Klokánek.

V předchozích letech radnice Fondu ohrožených dětí Klokánek věnovala výtěžek z tomboly na Reprezentačním plese městské části. Podle radního Jiřího Dohnala by vedení Jedenáctky chtělo na podobnou spolupráci s organizací znovu navázat. 

"Myslím si, že je čas tu spolupráci obnovit, takže si myslím, že jak v kulturní oblasti, tak i toto můžeme nějakou formou posunout a můžeme jednou za měsíc udělat pro Klokánek cokoliv, co bude dávat smysl," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu