• Načítám...
>

Jižní Město má v provozu první plochu na lední hokej

  • 26. července 2023,
  • 22:16,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Obyvatelé Jižního Města se mohou těšit z první plochy určené pro lední hokej. Městská část Praha 11 společně s investorem totiž dokončila a otevřela novou multifunkční Ice Arénu Kateřinky, ve které si budou moci spolky, kluby, školy, ale i rodiny s dětmi zahrát hokej. Tím ale výčet možností, jak halu využít, zdaleka nekončí. Na své si přijdou i milovníci curlingu, krasobruslení a díky venkovním hřištím i hráči fotbalu, basketbalu nebo volejbalu. Oficiální otevření haly pro veřejnost je sice naplánováno až na září, ale termín si můžete rezervovat už nyní.

Reklama

Jižní Město je největší panelové sídliště v České republice a na jeho místě žije přes 80 tisíc obyvatel. Místo, kde byste si mohli zahrát lední hokej, byste ale v Praze 11 hledali marně. To už teď ale neplatí, protože hned vedle Základní školy Ke Kateřinkám se nyní otevírá Ice Aréna Kateřinky.

"V dnešní chvíli je to v podstatě jako soukromý projekt, kdy jsme sice rádi, že tady hokejovou halu máme, na druhou stranu je trošku škoda, že byť je na pozemku městské části, tak nemáme úplně stoprocentní vliv na to, co se tu děje," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Ale dít by se tam toho mělo opravdu hodně, jde totiž o multifunkční halu, která kromě hokeje nabídne také curling nebo krasobruslení. Vedle arény je navíc několik venkovních ploch, kam si může veřejnost přijít vyzkoušet řadu dalších sportů, jako je volejbal, fotbal nebo basketbal. 

"V našem plánu, tak jak jsme si to vytyčili, je nevěnovat tuto halu profesionálním sportovcům, ale spíše výkonnostním "hobbýkům", širokému okolí, aby si mohly zabruslit jak rodiny s dětmi, tak i důchodci například, pro které máme časy," řekl Jakub Dlouhý - marketing director Kaprain Group.

A o víkendech by mělo dokonce probíhat bruslení s hudbou, takže v podstatě taková diskotéka na ledě. A protože hala se nachází ne náhodou na pozemku Základní školy Kateřinky, důraz bude kladen právě na školy, což byla vůbec jedna z podmínek při výstavbě haly. Vítány jsou ale i rodiny s dětmi.

"Jsme jedna z mála hal, která chce dát prostor takovým těm tatínkům s dětmi, aby mohli na to kluziště s hokejkou, protože to se většinou neděje a veřejné bruslení je zakázáno, tak my máme takzvaný hokej pro rodiny, že tady bude menší kapacita, ale kdokoliv může přijít, vezme si hokejku, vezme si puk, brusle, syna a mohou si tady bruslit spolu s dalšími," řekl Jakub Dlouhý - marketing director Kaprain Group.

A kdo by náhodou potřebné vybavení neměl, nemusí zoufat, v hale mu vše potřebné rádi zapůjčí. A když už má Jižní Město svou první halu určenou mimo jiné také na hokej, nabízí se, zda by také Jižní Město mohlo mít v budoucnu i svůj první hokejový klub.

"My se určitě nebráníme tomu, aby tady vznikl nějaký spolek nebo nějaká hokejová školička nebo klub, ale já se domnívám, že se spíše bude jednat o nějaký už stávající klub, který zde bude mít tréninkové hodiny," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

 Oficiálně se hala, na jejímž financování se podílela i městská část Praha 11, veřejnosti otevře v září, ale termíny je možné si zarezervovat už nyní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu