• Načítám...
>

Prahu 11 hlídá dohledová služba

  • 23. srpna 2023,
  • 10:27,
  • PRAHA 11,
  • Monika Rusová

Bezpečnějšího, uklizenějšího a čistšího prostředí by radnice Prahy 11 chtěla docílit pro své občany prostřednictvím nově sjednané pochůzkové hlídky. Členy dohledové služby můžete už nyní potkat na frekventovaných pěších zónách, a to každý den bez ohledu na víkendy.

Reklama

Větší pocit bezpečí pro obyvatele jedenácté městské části by měla zajistit dohledová a pořádková služba, kterou zřídila radnice. V provozu je od začátku letních prázdnin. 

"Hlavní úkol je dozorovat veřejný prostor a zároveň na to navazují úklidové služby a třeba i rovnou opravy. To je ta výhoda, že to je naše služba, takže cokoliv se zjistí, že je v nepořádku, ať už z hlediska bezpečnosti, tam samozřejmě navazuje policie, tak z hlediska rozbitých věcí nebo se zelení, tak okamžitě děláme nápravu," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí Pro Prahu 11) - starostka MČ Praha 11.

"Provádíme to v podstatě od července letošního roku a jen přes prázdniny jsme měli asi 150 případů řešení konzumace alkoholu, porušení vyhlášky, 50 asistencí městské i státní policie a dokonce se podařilo tady zadržet i dvě celostátně hledané osoby," řekl Zdeněk Hamaj - místopředseda představenstva Jihoměstská majetková.

Pracovník dohledové služby nemá skoro žádné pravomoce řešit přestupky a tak pouze telefonicky informuje svého nadřízeného nebo městskou policii.

"Můžeme je maximálně vykázat. Pokud neuposlechnou, tak se zavolá městská policie, pokud neuposlechnou městskou policii, tak se zavolá Policie České republiky," řekl Jakub Vlček - majitel JV ostraha.

Trasy hlídky od Hájů až po Opatov sestavila městská část na základě stížností občanů na problematické jevy. Nejčastěji šlo o užívání alkoholu a drog nebo povalování bezdomovců. Výjimkou nebyl ani vandalismus.

"Hlídka je označena jako dohledová služba Prahy 11, je dvoučlenná a v podstatě přes prázdniny je ten výkon služby 7 dní v týdnu vždy od 4 do půlnoci," řekl Zdeněk Hamaj - místopředseda představenstva Jihoměstská majetková.

"Služba je oblečená v černé uniformě, mají na sobě taktickou vestu, označeni jsou cedulkou security a budou mít ještě označení Jihoměstská," řekl Jakub Vlček - majitel JV ostraha.

Radnice zastává názor, že vzhled veřejného prostranství jde ruku v ruce s pocitem bezpečí a tak i nadále bude pokračovat v úpravách technického stavu této oblasti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu