• Načítám...
>

Prahu 11 čekají změny v dopravě, které usnadní provoz

  • 13. září 2023,
  • 16:30,
  • PRAHA 11,
  • Monika Rusová

Každá městská část má nějaká ta úskalí a nedokonalosti, která řidičům přidělávají vrásky. Výjimkou není ani pražský Chodov. Radní pro dopravu Prahy 11 Libor Vrkoč nám prozradil plány, které by jízdu na silnicích měly usnadnit.

Reklama

Radní pro dopravu Prahy 11 Libor Vrkoč má jako 'starochodovák', jak si sám rád říká, velké vize a plány na zlepšení provozu v jedenácté městské části. Některé z nich vám nyní osobně představí.

"Nejbližší akci, kterou tedy musím ještě projednat, ale velkou dopravní akci, že chci kolem ulice V Benátkách, kolem školky, bývalého hokejového stadionu, udělat jednosměrku, protože je tam ráno opravdu hrozný chaos, když tam maminky naváží malé děti a tak dále, tak je to tam nepřehledné a je to obousměrné, tak se tam lidé míjí na centimetry, takže to uděláme," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Místní patriot, který zde žije od narození, vypozoroval i další nedostatky, které nejen jeho sousedům komplikují život. 

"Tlačím před sebou poměrně výrazně rekonstrukci ulice Türkova, to je hlavní kolem Chodovské tvrze, kde je podchod v havarijním stavu už asi 3 - 4 roky, nikdo s tím nic nedělá, jenom to vždy jako ušlechtí a nechají to být, takže to teď řeším také s panem náměstkem Hřibem, aby s tím něco udělal, že peníze na to jsou, je na to projektová dokumentace, takže stačí jen uvolnit peníze a můžeme to klidně do podzimu opravit," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Častým dopravním problémem v této části Prahy je i neprůjezdnost složek záchranného integrovaného systému. Kvůli nedostatečně širokým silnicím a špatně zaparkovaným vozidlům se už několikrát stalo, že sanitka či hasící vůz nebyla schopna ulicí projet.

"Ještě chci vyřešit jednu věc a to je, že nám tady parkují Středočechové kolem ulic, které jsou blízko metra, a to je jak metro Opatov, tak metro Chodov, to je třeba ulice K Dubu, tam jsou velké problémy, kde to lidé dají skoro doprostřed křižovatky a zmizí," řekl Libor Vrkoč. 

Všechny návrhy by měly být zrealizovány do roku 2026, tedy do konce volebního období.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu