• Načítám...
>

Radnice Prahy 11 plánuje revitalizaci hřiště Brandlova

  • 20. září 2023,
  • 21:09,
  • PRAHA 11,
  • Monika Rusová

Fotbalové hřiště, které slouží pro venčení pejsků. To je aktuální stav hřiště Brandlova, který se lidem nelíbí. Jedenáctá městská část chce podobu velké travnaté plochy zkrášlit a tak se zástupci radnice vydali diskutovat s občany, co by se jim na tomto místě zamlouvalo nejvíce.

Reklama

Fotbalové hřiště Brandlova vypadá jako fotbalové hřiště, ale ve skutečnosti slouží spíše pejskům. Přes drny a nerovný povrh si na něm dlouhá léta fotbal nikdo nezahrál a tak pouze sbírá stížnosti občanů adresované radnici, které volají o změnu.

"Městská část má záměr zrekonstruovat toto fotbalové hřiště a přišli jsme se lidí zeptat, co by tady chtěli mít, jaké druhy sportovišť, jestli by tady chtěli mít fitness, hrát volejbal, fotbal, hokej, basketbal, je to na nich," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11), místostarostka MČ Praha 11.

Během participativního setkání s občany se bouřlivě diskutovalo a nápadů byla opravdu hodně.

anketa

"Já jsem přišla podpořit ty trampolínky, které tady kdysi vyhrály to řízení a určitě, aby tady byly nějaké vodní prvky, protože tady ta Praha 11 je strašně suchá a ten malý bazén Jedenáctka to fakt nevytrhne, takže ty děti by to tady potřebovaly, jako je na Brumlovce nebo kdekoliv jinde. Opravdu by se tady hodně hodilo."

"My jsme přišli s tím, že by se nám líbilo, kdyby se v části hřiště postavily trampolíny, takové, jaké jsme viděli nedaleko odtud v ulici V Jezírkách a také nějaký prolézací domeček pro děti."

"Děti říkaly, že by se jim tady líbily ping-pongové stoly, možná dva, ty tady v okolí nikde nejsou a protože sem chodí lidé hodně venčit psy a pak se tady nedá moc cvičit, tak možná nějaké vyhrazené místo pro ty psy. Myslím si, že ta plocha je docela veliká, aby se to dalo nějak rozdělit. A když tady bude nějaké workoutové hřiště, které si myslím, že je tady hodně využívané, už i třeba tam u školy, tak by to bylo super, protože ty starší děti 10 a výš si nemají moc kde hrát."

Někdo upřednostňoval nová parkovací místa, jiný venkovní posilovnu a rozhodnuto ještě zdaleka není.

"Předpokládám, že letos budeme sbírat podněty, příští rok by se mohla vytvořit buď studie nebo projektová dokumentace a pak už to bude záležet na penězích," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11), místostarostka MČ Praha 11.

"Sama osobně vím, že úplně nejhorší jsou nesplněná očekávání, takže když pak lidé řeknou, co by si přáli, tak je hlavně důležité to dotáhnout do konce," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu