• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 poznávají republiku na výletech

  • 16. října 2023,
  • 14:09,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Již několik let pořádá Praha 11 výlety pro seniory. Navštívit tak díky tomu mohou například hrady či zámky. Připravené jsou pro ně ale i komentované procházky Prahou a další aktivity.

Reklama

Praha 11 pravidelně ve spolupráci s Jihoměstskou sociální pořádá výlety pro seniory. O jednodenní cestu po krásách České republiky je stále velký zájem.

"Já si moc vážím toho, co dělá Jihoměstská sociální pro starší lidi bydlící na Jižním Městě, ať už bydlí normálně ve svých bytech nebo ať už bydlí v domově s pečovatelskou službou. Jihoměstská sociální, což je naše akciovka, která má na starost pečovatelskou službu, připravuje spoustu aktivit pro seniory, ať už jde o kulturní nebo sportovní akce. Další zajímavou akcí, kterou dělá Jihoměstská sociální, jsou jednodenní výlety, které my jako městská část velmi rádi podporujeme. Těch výletů je 8 ročně. Městská část pomáhá tím, že zaplatí autobus," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ), místostarosta MČ Praha 11

"Dnes jsme se vypravili na dva zámky, do Rychnova nad Kněžnou, sídlo hrabat Kolovratů a pak jsme byli v Kostelci nad Orlicí, kde nás prováděla nejmladší paní Kinská. Vybrala jsem tyto dva zámky, protože jsou překrásně zrekonstruované a čekala jsem, až v Rychnově otevřou také spolu se zámkem, tři roky se opravoval Kostel Nejsvětější Trojice a stálo to za to. Bylo to nádherné," řekla Jana Holubová, sociální pracovnice.

A právě výlety na památky baví seniory asi nejvíce.

anketa

"Je to něco, co rozšíří naše vědomí. Člověku, když je 72 let, tak ubývají síly, jestli tedy mohu za seniory takto mluvit, abych někoho neurazil a člověk už je takový pasivnější. Jihoměstská sociální odbourává tyto zábrany, že se člověk někam dostane ven."

"Školu jsme skončili dávno a mezitím žádné výlety tohoto typu nebyly, takže městská část tyto výlety pořádá léta, pořád je podporuje a je to báječné."

"Po celou dobu nás provázala paní Jana, která všechno úžasně zorganizovala, jsme tady všichni pospolití, máme dobrou náladu, počasí nám přálo, rozšířili jsme si historické obzory, byl to nádherný den. Děkujeme všem."

Jihoměstská sociální pořádá pro seniory nejen výlety po republice. Vyrazit mohou také například na komentované prohlídky pražských památek a zákoutí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu